Έξι χρόνια σε Βέργα και Μαληκκίδη

Έξι χρόνια σε Βέργα και Μαληκκίδη

Σε έξι χρόνια φυλάκισης έκαστος καταδικάστηκαν από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο οι τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και ο υπό διαθεσιμότητα Γενικός Διευθυντής του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαληκκίδης για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του, αφού στην τελευταία δικάσιμο στις 13 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε η αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης του τελούντα σε διαθεσιμότητα Γενικού Διευθυντή του ΣΑΠΑ, δικηγόρων Κώστα Ευσταθίου και Ντίνου Καλλή.


Τόσο ο συνήγορος υπεράσπισης του Σ. Βέργα ποινικολόγος Γιώργος Γεωργίου, όσο και οι συνήγοροι του Ε. Μαλληκίδη αγόρευσαν σε προηγούμενες συνεδρίες του Κακουργιοδικείου ζητώντας από το δικαστήριο να λάβει υπόψη το γεγονός ότι οι πελάτες τους συνεργάστηκαν με τις αρχές και βοήθησαν τα μέγιστα για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι Σ. Βέργας και Ε. Μαλληκίδης ομολόγησαν το χρηματισμό τους από εργολάβους του έργου τόσο κατά την πρώτη όσο και κατά την δεύτερη φάση του αποχετευτικού συστήματος Πάφου.

Επέστρεψαν επίσης στο Κράτος σε μετρητά και ακίνητα ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ που παραδέχτηκαν ότι έλαβαν ως μίζες.

Σημειώνεται ότι η πρώτη φάση του έργου στοίχισε περίπου 10 εκατομμύρια περισσότερα από όσα προνοούσαν τα συμβόλαια που είχαν υπογραφεί και στη δεύτερη φάση του έργου επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ.

Η ακροαματική διαδικασία για τους πρώην δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Μιχαηλίδη, Ευστάθιο Ευσταθίου και Βάσο Βασιλείου ορίστηκε για τις 20 Απριλίου του 2015 , ενώ στις 3 Μαρτίου θα κριθεί η προδικαστική ένσταση του συνηγόρου υπεράσπισης του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Σιαηλή, δικηγόρου Αλέξανδρου Αλεξάνδρου με την οποία υποστηρίζει ότι δεν θα έπρεπε να περιληφθεί σε κοινό κατηγορητήριο με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους της υπόθεσης.

Πηγή: Πολίτης