Έργα ανάπτυξης τροχιοδρομεί η Εκκλησία της Κύπρου που θα δώσουν δουλειά σε πολίτες

Έργα ανάπτυξης τροχιοδρομεί η Εκκλησία της Κύπρου που θα δώσουν δουλειά σε πολίτες

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα κάνει το παν για να υπάρξει ανάπτυξη,


να κινηθεί η αγορά και να έρθει το χαμόγελο ξανά στα πρόσωπα όλων μας, εξέφρασε από την Πάφο ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β . Ο Μακαριότατος που πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στους ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου ανέφερε πως ο κόσμος έχει νεύρο, και κουράγιο και πως ξέρει να ζει και με σπατάλες , αλλά και με τα ολίγα.

Η Εκκλησία της Κύπρου είπε, είναι κοντά στον Κυπριακό λαό , προσθέτοντας πως , ότι βοήθεια θέλει και μπορέσει θα του την παράσχει.

Ο Αρχιεπίσκοπος που εξέφρασε την αισιοδοξία ότι με σκληρή δουλειά θα « βγούμε από πάνω» , ανέφερε πως η Αρχιεπισκοπή έχει εκπονήσει μερικά σχέδια και πολύ σύντομα θα προχωρήσει στην ανάπτυξη θα κάνει αρκετά έργα, που θα δώσουν δουλειά σε χιλιάδες εργάτες – επιστήμονες, εκφράζοντας παράλληλα την βεβαιότητα πως το ίδιο θα πράξει και η κυβέρνηση Αναστασιάδη και ότι « παρά τις δυσκολίες θα ανατείλουν και καλύτερες ημέρες».

Αναφερόμενος στις επενδύσεις που θα προχωρήσει η Εκκλησία της Κύπρου ο Μακαριότατος ξεκινώντας από την Πάφο, ανέφερε, πως στην πόλη της Πάφου θα ξεκινήσει ένα μεγάλο ξενοδοχείο σε χωράφι της Αρχιεπισκοπής για το οποίο θα ξοδευτούν γύρω στα 60 με 70 εκατομμύρια ευρώ .

Επίσης είπε , έχει κλείσει συμφωνία για ένα ηλιοθερμικό πάρκο έξω από την Λευκωσία, για 75 μεγαβάτ, μια επένδυση άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ .

Στην περιοχή της Μακεδονίτισσας η Αρχιεπισκοπή θα δημιουργήσει ένα Αγγλόφωνο σχολείο , ενώ σε επαφή που έχει η Εκκλησία της Κύπρου με Ρώσους και Ισραηλίτες τροχιοδρομείται η κατασκευή ενός εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας επίσης περίπου 75 μεγαβάτ για το οποίο όπως είπε ο Μακαριότατος , θα ξοδευτούν αρκετά εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου η Εκκλησία της Κύπρου θα προχωρήσει και με άλλες δουλειές σε συνεργασία με μερικούς Κύπριους εμπορευόμενους και με κεφάλαια που θα έρθουν από το εξωτερικό.

Επίσκεψη προέδρου Αναστασιάδη στο Ισραήλ

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη στο Ισραήλ ο Μακαριότατος είπε πως η Κύπρος έχει ανάγκη το Ισραήλ αλλά και το Ισραήλ την Κύπρο. Μια καλή συνεργασία συνέχισε θα αποβεί σε ωφέλεια και των δύο χωρών προσθέτοντας πως « έχουν μπει γερά θεμέλια, η συνεργασία είναι δεδομένη, και πως όλα θα εξελιχθούν όσο γίνεται πιο καλά».

Επίσκεψη Μακαριοτάτου στο Νοσοκομείο

Την χαρά του εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος για την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο Πάφου. Ο Μακαριότατος που μοίρασε ευχές και δώρα στους ασθενείς του Νοσοκομείου Πάφου είπε « να εκφράσουμε την χαρά μας που και σήμερα με την χάρι του Θεού ήρθαμε εδώ και είδαμε από κοντά τους ασθενείς μας, τους χαιρετήσαμε με τον Αναστάσιμο χαιρετισμό Χριστός Ανέστη, τους ευχηθήκαμε ταχεία ανάρρωση και είδαμε ότι όλοι έχουν κουράγιο».

Ο Μακαριότατος ανέφερε επίσης πως το νοσοκομείο της Πάφου είναι όμορφο και συγκεντρωμένο νοσοκομείο προσθέτοντας πως δεν έχει εκείνη την αχανή έκταση του Νοσοκομείου της Λευκωσίας .

Για μια ακόμη φορά συνέχισε « διαπιστώσαμε και την καθαριότητα του χώρου αλλά και το ενδιαφέρον του προσωπικού τόσο του ιατρικού κόσμου όσο και του νοσηλευτικού που είναι κοντά στους ασθενείς μας».

Ευχήθηκε τέλος ότι « καλό» σε όλους, το νοσοκομείο, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους ασθενείς .

ΚΥΠΕ/ΚΠ/