Έριξαν υπολείμματα από σφάγια ζώων τα οποία πωλούνται σε υπεραγορές

Έριξαν υπολείμματα από σφάγια ζώων τα οποία πωλούνται σε υπεραγορές

Nομικά μέτρα εναντίον εκείνων που έριξαν σε περιοχή πλησίον του ποταμού Κοτσιάτη στην Γεροσκήπου


υπολείμματα από σφάγια ζώων τα οποία πωλούνται σε υπεραγορές όπως κόκαλα , κρέατα και λίπος , λαμβάνει ο Δήμος Γεροσκήπου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη διερχόμενοι δημότες από την περιοχή το βράδυ της περασμένης Πέμπτης εντόπισαν υπολείμματα από σφάγια τα οποία πωλούνται σε υπεραγορές και αμέσως ειδοποίησαν το Δήμο Γεροσκήπου και κατ’ επέκταση τις υγειονομικές υπηρεσίες του Δήμου.

Πρόκειται για παράνομη πράξη που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την δημόσια υγεία για αυτό και συνεργεία  του Δήμου έσπευσαν αμέσως στην περιοχή για ταφή των υπολειμμάτων, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παυλίδης .

Η ταφή των υπολειμμάτων έγινε το Σάββατο ωστόσο κάποια από αυτά είχαν ήδη φαγωθεί από αδέσποτους σκύλους.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία.

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου  εκτιμά μάλιστα πως μετά από έρευνα που διεξήγαγε ότι είναι θέμα χρόνου να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Επεσήμανε μάλιστα πως οι εικόνες που αντίκρισαν τόσο  ο ίδιος όσο και λειτουργοί της τοπικής αρχής ήταν σοκαριστικές αφού τεράστια ποσότητα υπολειμμάτων κρεάτων και κόκαλα από ζώα που διατέθηκαν από υπεραγορές και κρεοπωλεία πετάχτηκαν σε απόμερο σημείο μεταξύ της Γεροσκήπου και Αχέλειας και πλησίον του ποταμού Κοτσιάτη.

Ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως η ποσότητα των υπολειμμάτων που εντοπίστηκε ήταν πολύ μεγάλη αφού υπερέβαινε περίπου τα 300 κιλά

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την δημόσια υγεία αφού μέρος των υπολειμμάτων – όπως είπε- « καταναλώθηκε από σκυλιά τα οποία μπορεί να μεταφέρουν μολυσματική ασθένεια».