Αθώοι δηλώνουν Φιλιππίδης και Πατσαλίδης για τις πινακίδες

Αθώοι δηλώνουν Φιλιππίδης και Πατσαλίδης για τις πινακίδες

Δύο εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση για τις πινακίδες του Δήμου Πάφου, που κατηγορούνται για κατάχρηση εμπιστοσύνης, δήλωσαν ότι δεν παραδέχονται τις εναντίον τους κατηγορίες ενώ άλλοι δύο είπαν ότι δεν είναι έτοιμοι να απαντήσουν στις κατηγορίες.

Σήμερα και οι τέσσερις προσήχθησαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου. Ο δημοτικός γραμματέας του Δ. Πάφου Θέμης Φιλιππίδης, ο Σάββας Σάββα πρώην δημοτικός μηχανικός του Δ. Πάφου, ο Δημήτρης Πατσαλίδης πρώην οικονομικός διευθυντής του Δήμου και ο Χρίστος Γεωργίου πρώην υπάλληλος λογιστηρίου του Δήμου αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν το αδίκημα της κατάχρησης εμπιστοσύνης.


Στη σημερινή δικάσιμο οι Θέμης Φιλιππίδης και Δημήτρης Πατσαλίδης απάντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Πανίκος Μιχαηλίδης όρισε την υπόθεση για τις 20 Σεπτεμβρίου του 2017 στις 10:00 το πρωί.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των άλλων δύο που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση Σάββας Σάββα και Χρίστος Γεωργίου ανέφεραν ότι δεν έχουν στα χέρια τους το μαρτυρικό υλικό και οι πελάτες τους ως εκ τούτου δεν είναι έτοιμοι να απαντήσουν παραδοχή ή μη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Το δικαστήριο για αυτούς διέταξε όπως παρουσιαστούν ενώπιον της δικαιοσύνης στις 24 Απριλίου του 2017 στις 08:30 το πρωί για να απαντήσουν παραδοχή ή μη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Πανίκος Μιχαηλίδης διέταξε και για τους τέσσερις ως περιοριστικούς όρους, δηλαδή να υπογράψουν έκαστος προσωπική εγγύηση 50 χιλ. ευρώ και επίσης ένας αξιόχρεος εγγυητής να υπογράψει για τον καθένα το χρηματικό ποσό επίσης των 50 χιλ. ευρώ.

Η υπόθεση με τις πινακίδες, που είχε καταγγελθεί πριν δύο χρόνια περίπου και καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, αφορά παραγγελίες για κατασκευή και προμήθεια του Δήμου Πάφου με πινακίδες οδικών σημάνσεων, χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ο Δήμος Πάφου προτού προχωρήσει σε καταγγελία, λειτουργοί του Δήμου παράγγελλαν σε δύο συγκεκριμένες εταιρείες πινακίδες οδικών σημάνσεων τις οποίες ο Δήμος Πάφου δεν θα χρειαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από τη δραστηριότητα αυτή, σύμφωνα με το πόρισμα του ερευνώντα λειτουργού που όρισε ο Δήμος, επωφελούνταν οικονομικά υπάλληλοι της δημοτικής Αρχής που είχαν σχετικά καθήκοντα στο εν λόγω τμήμα αλλά και εταιρείες από τις οποίες γίνονταν οι παραγγελίες και με βάση το πόρισμα θα έπρεπε να γνώριζαν ότι ο Δήμος δεν χρειάζονταν τέτοιου είδους παραγγελίες.

Στο μεταξύ σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο, για την ίδια υπόθεση των πινακίδων παραπέμφθηκαν δύο εταιρείες και τρία άλλα φυσικά πρόσωπα. Η ακροαματική διαδικασία ορίστηκε για τις 3 Απριλίου του 2017 στις 09:30 το πρωί.

Ο κ. Μιχαηλίδης διέταξε όπως και οι πέντε παραπεμφθούν σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου λόγω των αδικημάτων που αντιμετωπίζουν.

Οι διευθυντές των δύο εταιρειών (ΕΤΝΑ και ALMA) κατασκευής πινακίδων, Χρίστος Ιωάννου της ETNA και Σωτήρης Αντωνιάδης της ALMA καθώς και ο πρώην δημοτικός υπάλληλος Ανδρέας Νικολάου, παρουσιάστηκαν στις 8 Φεβρουαρίου ενώπιον του Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε όπως υπογράψουν και οι τρεις περιοριστικούς όρους.

Ο Ανδρέας Νικολάου εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για άλλη υπόθεση επέμβασης σε κερματοδέκτες. Η αποφυλάκισή του θα γίνει στις 30.5.2018, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο ενώ εκκρεμεί έφεση στο Ανώτατο.

Οι δύο εταιρείες και τα τρία φυσικά πρόσωπα αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλοπής και κατάχρησης εξουσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ