Ακατανόητη και ανεπίτρεπτη η σιωπή του θέματος της Αμμοχώστου λέει ο Γ. Ομήρου

Ακατανόητη και ανεπίτρεπτη η σιωπή του θέματος της Αμμοχώστου λέει ο Γ. Ομήρου

Η σιωπή επί του θέματος της Αμμοχώστου


είναι ακατανόητη και ανεπίτρεπτη δήλωσε από την Πάφο ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου προσθέτοντας πως η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει. Ο κ.Ομήρου μιλώντας από την Πάφο αναφέρθηκε στους σχολιασμούς που έχει τύχει η τοποθέτηση του Κ.Σ ΕΔΕΚ σε ότι αφορά την πιθανή διασύνδεση της επιστροφής της πόλης της Αμμοχώστου με την νομιμοποίηση λειτουργίας του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου.

Ο κ Ομήρου ξεκαθάρισε πως το Κ. Σ ΕΔΕΚ είναι πλήρως ενήμερο του εγγράφου υπό τον τίτλο «PackageProposal» που αφορά στο θέμα της Αμμοχώστου . Πρόσθεσε μάλιστα, πως διμελής αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ, αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο Κώστα Ευσταθίου και τον Γραμματέα της Κεντρική Επιτροπής Δημήτρη Παπαδάκη, έλαβε γνώση του περιεχομένου του εγγράφου σε επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο στις 30/7/13.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ ανέφερε μάλιστα πως δεν είναι πρόθεση του να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο του εγγράφου τηρώντας τη δέσμευση εμπιστευτικότητας που υπήρξε στην τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο του εγγράφου το ζήτημα που έχουμε εγείρει, και το οποίο εξακολουθεί η ΕΔΕΚ να εγείρει, είπε, είναι « κατά πόσον στις διάφορες επαφές της Κυπριακής Κυβέρνησης για το θέμα της Αμμοχώστου γίνεται οποιαδήποτε διασύνδεση με την νομιμοποίηση λειτουργίας του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου».

Επειδή πιστεύουμε, κατέληξε ο κ Ομήρου, ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε τραγικό λάθος ,αφού θα οδηγούσε σε νομιμοποίηση του ψευδοκράτους στις επαφές του με το εξωτερικό αλλά και γιατί θα αποτελούσε παραβίαση ρητής απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου, ζητήσαμε και ζητούμε τη θέση και την απάντηση της Κυβέρνησης .

ΚΥΠΕ/ΚΠ/