ΑΚΕΛ: Ανακοίνωση για ΠΑΦΟΣ2017

ΑΚΕΛ: Ανακοίνωση για ΠΑΦΟΣ2017

Με αφορμή την πρόσφατη πρόσληψη του καλλιτεχνικού Διευθυντή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας «Πάφος 2017» το ΑΚΕΛ εκφράζει την ικανοποίησή του θεωρώντας πως η εξέλιξη αυτή αποτελεί ουσιαστικό βήμα για τη στελέχωση και λειτουργία του Οργανισμού.


Συγχαίρουμε τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, Μάριο Ιωάννου Ηλία και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει.

Ταυτόχρονα εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την εμπλοκή των συμπατριωτών μας τουρκοκυπρίων, οι οποίοι κατάγονται από την Πάφο, στις δραστηριότητες του «Πάφος 2017».

Επαναλαμβάνουμε εκ νέου πως το ΑΚΕΛ θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειες που το Διοικητικό Συμβούλιο του Πάφος 2017 καταβάλλει για μια Πολιτιστική Πρωτεύουσα αντάξια της ιστορίας, του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα και γενικότερα του πολιτισμού του τόπου μας.

Την ίδια στιγμή, παρά τα οικονομικά προβλήματα του τόπου μας τα οποία και κατανοούμε, καλούμε την κυβέρνηση να στηρίξει οικονομικά την προσπάθεια. Η πολιτεία οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξει άμεσα ουσιαστικά και με πράξεις τις προσπάθειες του Πάφος 2017 αντιλαμβανόμενη πως μια επιτυχής πορεία δεν αντανακλά απλά στην Πάφο αλλά σε ολόκληρη την Κύπρο.

Τέλος αναμένουμε πως ο ίδιος ο οργανισμός θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για απορρόφηση πιθανόν εσόδων από τα διορθωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.