Αλαλούμ στην Πάφο με τη διαχείριση σκυβάλλων

Αλαλούμ στην Πάφο με τη διαχείριση σκυβάλλων

Την παρέμβαση του υπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Κουγιάλη και του Τμήματος Περιβάλλοντος προκάλεσε η επιχειρούμενη οικειοποίηση του προγράμματος μείωσης των στερεών αποβλήτων των ξενοδοχειακών μονάδων της Πάφου.

Όπως αποκαλύπτει ο «Φ», οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς διαπίστωσαν ότι συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία είχε κατορθώσει να εμπλακεί στο πρόγραμμα, για το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγγειλε ενίσχυση 5 εκατομμυρίων ευρώ, κατά την επίσκεψή του στην Πάφο την περασμένη Δευτέρα, ενεργώντας προς τον ΠΑΣΥΞΕ Πάφου με τρόπο που άφηνε να νοηθεί ότι το πρόγραμμα είναι δικής της πρωτοβουλίας και διαχείρισης.


Το γεγονός αυτό, αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες μας, εξόργισε τον υπουργό Περιβάλλοντος, ο οποίος διά του αρμοδίου Τμήματος παρενέβη πριν μερικές ημέρες, αφαιρώντας από τον ΠΑΣΥΞΕ Πάφου κάθε αρμοδιότητα εμπλοκής στο υπό μελέτη πρωτοποριακό πρόγραμμα και αναθέτοντας καθήκοντα διαχειριστικού υπευθύνου στον Δήμο Πάφου.

Η δημοτική Αρχή Πάφου θα ενεργεί στο εξής ως επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης, στην οποία θα μετέχουν επίσης οι Δήμοι Γεροσκήπου και Πέγειας, καθώς και κοινοτικές Αρχές της Πάφου. Το κονδύλι των πέντε εκατομμυρίων ευρώ, που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, θα διατεθεί επίσης διά του Δήμου Πάφου.

Πηγή: Φιλελεύθερος