«ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΟΝΕΙΡΑ ΚΙ ΕΙΡΗΝΗ» της Δήμητρας Σωκράτους

«ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΟΝΕΙΡΑ ΚΙ ΕΙΡΗΝΗ» της Δήμητρας Σωκράτους

Μια παιχνιδιάρικη, ποιητική περιπλάνηση στων παιδιών τις αλήθειες, τα όνειρα και την ειρήνη.

Η Δήμητρα Σωκράτους παρουσιάζει μέσα από διαδραστικές και βιωματικές δραστηριότητες την ποιητική της συλλογή για παιδιά «Αλήθειες, όνειρα κι ειρήνη» σε εικονογράφηση του Χαράλαμπου Επαμεινώνδα. Μια ονειροφανταστική περιδιάβαση στη ζωή των παιδιών με όλα της τα ωραία μα και τα δύσκολα.


Η συλλογή περιλήφθηκε στη μικρή λίστα επικρατέστερων έργων για το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για μικρά παιδιά στην Κύπρο (εκδόσεις 2017). Βραβεύτηκε από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (Διαγωνισμός Ευγενίας Παλαιολόγου Πετρώνδα, 2016) ξεχωρίζοντας “για την πρωτοτυπία, την παιγνιώδη διάθεση των στίχων και τη χαρά της ζωής που θέλουν να μεταδώσουν τα ποιήματα στα παιδιά, παρουσιάζοντας καθημερινά, ανάλαφρα αλλά και σοβαρά θέματα, με ειλικρίνεια, ευθύτητα και βαθιά κατανόηση της ψυχοσύνθεσης του παιδιού”. Επίσης, έλαβε το βραβείο ”Βιβλίο της Χρονιάς 2017” από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων (Ε.Π.Ο.Κ.) στην Αθήνα. Είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 | 11:00 – 12:30 | Παλιά Ηλεκτρική, Πάφος

(Οδός Βλαδίμηρου Ηρακλέους, 8010 Πάφος)

Ελεύθερη είσοδος

Πληροφορίες: 96 21 99 21 | f (page): Δήμητρα Σωκράτους (https://goo.gl/Mpkxxn)

H αφήγηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ΕΚΘΕΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΑΦΙΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ (16-18 Νοεμβρίου 2018, Παλιά Ηλεκτρική Πάφου) του Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Ομίλου Χλώρακας και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, υπό την αιγίδα του Δήμου Πάφου και της Ένωσης Κοινοτήτων Πάφου.

Η Δήμητρα Σωκράτους είναι εκπαιδευτικός, θεατροπαιδαγωγός κι εκπαιδεύτρια ειρήνης κι ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πέραν των αριστείων ακαδημαϊκής επίδοσης, έλαβε το Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς του Ροταριανού Ομίλου Λευκωσίας (Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2005). Είναι ενεργό μέλος κι εθελόντρια σε πολλούς κοινωνικοπολιτιστικούς οργανισμούς. Σύντομο βίντεο για την εθελοντική της δράση αναρτήθηκε στην επίσημη ευρωπαϊκή ιστοσελίδα για το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011. Διετέλεσε Συντονίστρια του Εργαστηρίου Νεολαία και Πολιτισμός του ΠΑΦΟΣ 2017 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης όπως και συν-συντονίστρια του Κυπριακού Δικτύου Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κοινοβουλίου. Έλαβε διάφορα βραβεία και διακρίσεις για το λογοτεχνικό της έργο σε Κύπρο κι Ελλάδα.