Αναβάθμιση του Νικολαιδείου Γυμνασίου ζητούν οι οργανωμένοι γονείς και όχι μετακίνηση του

Αναβάθμιση του Νικολαιδείου Γυμνασίου ζητούν οι οργανωμένοι γονείς και όχι μετακίνηση του

Την άμεση αναβάθμιση του Νικολαϊδείου Γυμνασίου Πάφου


ζητούν οι οργανώμενοι γονείς, με συντριπτική πλειοψηφία στο πλαίσιο έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησε χθες ο Σύνδεσμος γονέων του σχολείου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι οργανωμένοι γονείς ζητούν με τον πλέον έντονο τρόπο, να γίνει στέγαση του σχολείου σε λυόμενες αίθουσες άμεσα , στον διπλανό κενό χώρο, μέχρι να χτιστεί νέο εκπαιδευτήριο στις εγκαταστάσεις του υπάρχοντος κτιρίου.

Επίσης, διατυπώνουν την άποψη ότι η αποφυγή ανάληψης ευθύνης και οι τακτικισμοί δεν είναι πλέον ανεκτοί, και ότι θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις , θέλοντας να τονίσουν με αυτό τον τρόπο την αποφασιστικότητά τους για την υλοποίηση των αυτονόητων που δεν είναι άλλοι – όπως αναφέρουν- από ένα ασφαλές σχολείο συμβατό με τις αρχές ασφαλείας που διέπουν τη Δημοκρατία και συμβατό με τις εκπαιδευτικές ανάγκες και απαιτήσεις του 21ου αιώνα.

Στην ανακοίνωση προστίθεται επίσης πως τα τελευταία χρόνια ένα απ’ τα ιστορικότερα σχολεία της Κύπρου, το Νικολαίδειο Γυμνάσιο οι μαθητές και μαθήτριες του, οι γονείς τους αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό έχουν γίνει θύματα της αμέλειας και της αδιαφορίας όλων των αρμοδίων φορέων.

Το σχολείο προστίθεται στην ανακοίνωση βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, εμφανώς ακατάλληλο την στιγμή που δεν υπάρχει καν μελέτη για την ηλεκτρολογική του εγκατάσταση και ενώ εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς να γίνεται καμία προσπάθεια για την αναβάθμισή του.

Ο Σύνδεσμος Γονέων του Νικολαϊδείου εξέφρασε τέλος και την αντίθεση του με τις φήμες που κυκλοφορούν για την μετακίνηση του εκπαιδευτηρίου και καλούν από τους αρμόδιους φορείς μια υπεύθυνη και δεσμευτική απάντηση.

Εξάλλου σε επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού ο κ. Ανδρέας Μαραθεύτης πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Κύκκου τον Υπουργό να απαντήσει στις έντονες φημολογίες που κυκλοφορούν για την διάλυση του Λυκείου Κύκκου.

Τούς τελευταίους μήνες όπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι οργανωμένοι γονείς « γινόμαστε αποδέκτες μιας έντονης φημολογίας και ενός συνεχόμενου ψιθύρου αναφορικά με το κλείσιμο του Λυκείου Κύκκου. Δεν ξέρομε από που πηγάζουν ούτε και ποια συμφέροντα εκπροσωπούν γι’ αυτό ζητούμε επίσημη ενημέρωση από σας κ. Υπουργέ για το τι μέλλει γενέσθαι».

Επίσης στην επιστολή τους οι οργανωμένοι γονείς αναφέρουν πως το Λύκειο Κύκκου είναι ένα ιστορικό σχολείο το οποίο εξυπηρετεί μια μεγάλη, καθαρά οικιστική περιοχή της Πάφου και έχει καταξιωθεί στην συνείδηση των συμπολιτών μας με τις τεράστιες επιτυχίες του στον τομέα της παιδείας.

Οι οργανωμένοι γονείς εξέφρασαν την αντίθεση του με την πιθανή αυτή εξέλιξη και εκδήλωσαν την αγωνιστικότητα τους για να παραμείνει το Λύκειο Κύκκου ως έχει.

Κάλεσαν μάλιστα τον Υπουργό Παιδείας να μην συνυπογράψει σ’ ένα τέτοιο λάθος και να “διορθώσει” – όπως αναφέρουν – μια λανθασμένη πολιτική των τεχνοκρατών του Υπουργείου που ακολούθησαν τα τελευταία χρόνια με τα περιφερειακά Λύκεια.