Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Πάφου για επίσκεψη ΠτΔ

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Πάφου για επίσκεψη ΠτΔ

Χαιρετίζουμε την πρόσφατη επίσκεψη Αναστασιάδη στην Πάφο καθώς και τις εξαγγελίες του για έργα τα οποία είναι ώριμα εδώ και πολλούς μήνες ή και χρόνια ακόμα.

Μετά από δυόμισι και πλέον χρόνια καθυστερήσεων και απραξίας αποφάσισε η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της κυπριακής κοινωνίας. Η μη προώθηση των έργων εδώ και καιρό βαρύνει κυρίως την κυβέρνησή. Για κάποια από τα έργα που εξαγγέλθηκαν δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός τους.


Δυστυχώς στους δύο τελευταίους προϋπολογισμούς επί διακυβέρνησης ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη (2014 και 2015) κανένα νέο έργο δεν υπάρχει για την Πάφο. Δεν ακούσαμε έστω και μια εξαγγελία για την ύπαιθρο της επαρχίας της. Φαίνεται πως δεν υπάρχει ανάγκη για κανένα καινούργιο έργο, σύμφωνα με τις προτεραιότητες, όπως τις αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη.

Είναι ιδιαίτερα σημαντική αυτή εξέλιξη, έστω και αργοπορημένη, για την επιτυχή ολοκλήρωση του Πάφος 2017. Μας ανησυχεί, όμως, ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα έργα για της ανάγκες του Πάφος 2017 έχουν ήδη καθυστερήσει λόγω αδυναμιών του Δήμου Πάφου και εξ υπαιτιότητας της παγοποίησης όλων των ώριμων έργων εκ μέρους της κυβέρνησης. Ανησυχούμε ότι λόγω των καθυστερήσεων που προηγήθηκαν καθώς και πιθανών επιπλοκών στην υλοποίηση των έργων (προσφυγές εκ μέρους ενδιαφερομένων) κάποια από αυτά ενδεχομένως να μην ολοκληρωθούν στα χρονικά πλαίσια που έχουν τεθεί.

Καλούμε το Δήμο Πάφου και τον Οργανισμό Πάφος2017 να προχωρήσουν αποφασιστικά και να ασκήσουν τον ενδεδειγμένο έλεγχο, να λάβουν τέτοια μέτρα, αποκλείοντας παράλληλα τις απευθείας αναθέσεις, ώστε τα έργα να είναι έτοιμα με την έναρξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.