Ανακοίνωση Δημοτικής Ομάδας ΕΔΕΚ

Ανακοίνωση Δημοτικής Ομάδας ΕΔΕΚ

Η Δημοτική Ομάδα της ΕΔΕΚ έχει υπόψη της δημοσιεύματα και περιεχόμενο δημόσιων συνεντεύξεων το περιεχόμενο των οποίων πλήττει την αξιοπρέπεια, το Κύρος και την εντιμότητα των νομικών συμβούλων του Σ.Α.Π.Α και του Δήμου Πάφου και τους εμπλέκουν ή συνδέουν χωρίς τεκμηρίωση και χωρίς παράθεση αποδεικτικών στοιχείων και γεγονότων με τα σκάνδαλα του Σ.Α.Π.Α, και χωρίς την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών από τα θεσμικά όργανα.

Η Δημοτική Ομάδα της ΕΔΕΚ έχει καταστήσει και καθιστά σαφέστατη τη θέση της ότι τάσσεται κάθετα εναντίον μιας τέτοιας τακτικής και αντιτίθεται στο διασυρμό οποιουδήποτε χωρίς την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών μέσα από τις οποίες και μόνο τότε νομιμοποιείται και δικαιούται ο οποιοσδήποτε να στρέφεται και να καλλιεργεί αδικαιολόγητα εντυπώσεις εις βάρος οποιουδήποτε ανθρώπου.


Η εκδηλωθείσα προσπάθεια για καλλιέργεια κλίματος εξαναγκασμού μέσω των Μ.Μ.Ε οποιουδήποτε λειτουργού σε παραίτηση ή εγκατάλειψη των καθηκόντων του έχει ήδη συναντήσει και θα συναντά πάντοτε την αντίδραση μας.

Θεωρούμε ότι τα σχετικά δημοσιεύματα και περιεχόμενο των δηλώσεων και συνεντεύξεων του Δημάρχου Πάφου των τελευταίων ημερών συνιστούν διασυρμό και προσπάθεια κατασπίλωσης της τιμής και αξιοπρέπειας των αναφερομένων σε αυτών προσώπων.

Οι προεκλογικές εξαγγελίες του Δημάρχου Πάφου αφορούν την τήρηση των διαδικασιών και δίνουν έμφαση σε συναινετικές προσπάθειες που διασφαλίζονται κυρίως μέσα από την εξέταση σε βάθος σοβαρών θεμάτων πράγμα που αποτελεί και θέση μας.

Αυτή η εξέταση σε βάθος μπορεί να γίνει μόνο μέσα στα κατάλληλα σώματα που στην προκειμένη είναι η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου του Σ.Α.Π.Α.

Η δημόσια παράθεση αβάσιμων θέσεων ενέχει τον κίνδυνο δημιουργίας πλαστών εντυπώσεων και την σπίλωση συνειδήσεων εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα ανάλογης εκπροσώπησης της αντίθετης άποψης.

Τέλος καλούμε το Δήμαρχο Πάφου όπως τηρήσει τις προεκλογικές επαγγελίες του για ενότητα και συναίνεση και όπως συγκαλέσει άμεσα τα Συμβούλια των δυο αρμοδίων σωμάτων σε συνεδρίαση .