Ανακοίνωση Ομάδας Υποστήριξης Γιαννάκη Μαλλουρίδη

Ανακοίνωση Ομάδας Υποστήριξης Γιαννάκη Μαλλουρίδη

Η αποκατάσταση της αλήθειας για το “νοικοκύρεμα” των οικονομικών στο Δήμο Γεροσκήπου.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Παυλίδης διεκδικεί την επανεκλογή του με προμετωπίδα της προεκλογικής του εκστρατείας το δήθεν κατόρθωμα του να νοικοκυρεύσει τα οικονομικά του Δήμου και να τον σώσει, όπως υπερηφανεύεται, από σίγουρη οικονομική κατάρρευση.


Η επιμονή του απερχόμενου Δημάρχου να προβάλλει το “κατόρθωμά” του αυτό τον εκθέτει ανεπανόρθωτα. Γιατί γνωρίζει ότι δεν λέει την αλήθεια και ότι η επιμονή του να αναδεικνύει το “επίτευγμά ” του, υποτιμά και τη νοημοσύνη των δημοτών τους οποίους κατ’ εξακολούθηση παραπλανεί.

Κατ’ αρχάς ο εξορθολογισμός των οικονομικών του Δήμου Γεροσκήπου (όπως και όλων των άλλων Τοπικών Αρχών) και η συγκροτημένη οικονομική διαχείριση δεν είναι ούτε δικαίωμα ούτε επιλογή ούτε επίτευγμα του απερχόμενου Δημάρχου.

Είναι επιτακτική υποχρέωση που πηγάζει από την νέα αυστηρότατη νομοθεσία που επέβαλε η Τρόικα. Επιπρόσθετα πώς μπορεί ο απερχόμενος Δήμαρχος να συνεχίζει να μην λέει την αλήθεια, όταν γνωρίζει ότι το δήθεν κατόρθωμά του οφείλεται στο γεγονός ότι ο Δήμος δεν καταβάλλει τις οφειλές του στο τμ. Αν. Υδάτων για την αγορά νερού με αποτέλεσμα το χρέος του Δήμου να ανέρχεται από τα 1,2 εκ. που παρέλαβε ο Δήμαρχος στα 3,5εκ!!

Παρόλο που εισπράττει τα τέλη νερού από τους δημότες τα οποία μάλιστα αύξησε.Το σημαντικότερο όμως είναι ότι “νοικοκύρευσε” τα οικονομικά του Δήμου περικόπτοντας μισό εκ. ευρώ περίπου από τις δαπάνες για την κοινωνική πολιτική (ηλικιωμένους, παιδιά), τον πολιτισμό και τον αθλητισμό καταφέροντας ένα καίριο πλήγμα στις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας και φροντίδας των ευπαθών ομάδων των δημοτών.

Τελικά ο απερχόμενος Δήμαρχος ούτε τις υποχρεώσεις του πλήρωνε ούτε έργα εκτέλεσε και ούτε νοικοκύρευσε τα οικονομικά του Δήμου.