Πέρασε με διαφοροποιήσεις η πρόταση Λετυμπιώτη για “πολεοδομική αμνηστία”

Πέρασε με διαφοροποιήσεις η πρόταση Λετυμπιώτη για “πολεοδομική αμνηστία”

Η άρση των πολεοδομικών παρανομιών στα δημοτικά όρια Πάφου, θα γίνεται πλέον στη βάση της καταγραφής ολόκληρων περιοχών και της ολικής αντιμετώπισης τους και όχι μεμονωμένα σε κάποιες επιχειρήσεις ή ιδιώτες, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Αυτή είναι η βασική αλλαγή που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου κατά τη σύνοδο της ολομέλειας του το βράδυ της Δευτέρας, προκειμένου να προχωρήσει και η άρση των παρανομιών, αλλά και να εξαλειφθούν οι όποιες σκιές ότι στοχοποιούνται εκδικητικά κάποιες επιχειρήσεις ή ιδιώτες, ενώ γειτονικές παρανομίες δεν αγγίζονται από τον Δήμο.


Όπως δήλωσε στον «Φ» ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ, Εύρος Λοιζίδης, πλέον θα γίνεται καταμέτρηση ανά περιοχή στα δημοτικά όρια των παρανομιών, θα ολοκληρώνεται η εργασία από τους λειτουργούς του Δήμου και θα επιδίδονται τα διατάγματα επιβολής για όλη την περιοχή συνολικά.

«Πλέον, δεν θα γίνονται μεμονωμένα οι πρακτικές αυτές σε κάποια μόνο υποστατικά, ενώ σε διπλανά να μην γίνεται καμία ενέργεια, δίνοντας το δικαίωμα να κατηγορούνται κάποιοι ότι ενεργούν εκδικητικά προς κάποιους, ενώ άλλοι αφήνονται στο απυρόβλητο», τόνισε. « Επίσης, δεν θα κατεδαφίζονται παρανομίες αν από τους ελέγχους αυτούς διαφανεί ότι μπορούν να προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες τους σε κινήσεις που θα νομιμοποιήσουν τις κατασκευές».

Επί της ουσίας, η απόφαση αποτελεί μια διαφοροποίηση της πρότασης του προέδρου της Πολεοδομικής Επιτροπής του Δήμου Πάφου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, για χορήγηση περιόδου χάριτος ενός έτους ως αναγκαίου χρόνου για να καταστεί εφικτή η πολεοδομική εξυγίανση στην δημαρχούμενη περιοχή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έκρινε ότι δεν πρέπει να δοθεί δια της περιόδου χάριτος το μήνυμα προς τους δημότες ότι έχουν το δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να παρενοχλούνται για κάποιο διάστημα, αλλά ότι θα ήταν ορθότερο να αντιμετωπίζονται οι παρανομίες συνολικά και όχι επιλεκτικά.

Πηγή: Φιλελεύθερος