Ανδρέας Σιήκκης: Ποιος πληρώνει, κύριε Παυλίδη;

Ανδρέας Σιήκκης: Ποιος πληρώνει, κύριε Παυλίδη;

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Μιχάλης Παυλίδης, σε αυτά τα πέντε χρόνια της θητείας του, ενώ απαιτούσε περικοπές για τα πάντα και «θυσίες» από τους εργαζόμενους, ο ίδιος προσωπικά «δεν έδωσε καλές εξετάσεις», δεν έδωσε «το καλό παράδειγμα». Στην περίπτωση του ταιριάζει γάντι η γνωστή παροιμία, «Δάσκαλε, που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις».

Και εξηγούμαστε:


  1. Καταρχάς, είχε υποσχεθεί προεκλογικά, μέσω δημοσιογραφικής διάσκεψης, ότι θα προχωρούσε στη συγκρότηση φορέα για την «Απασχόληση και την Αλληλεγγύη στη Γεροσκήπου». Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι θα καταθέτει μηνιαία στο ταμείο του Φορέα το 10% του μισθού του ως Δημάρχου καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του. Η προεκλογική του υπόσχεση έμεινε στα χαρτιά, αφού τέτοιος φορέας δεν συγκροτήθηκε ποτέ.
  2. Η παρουσία του στο Δημαρχείο ήταν περιορισμένη. Είναι κοινό μυστικό ότι ελάχιστος ήταν ο χρόνος που αφιέρωνε ο κ. Παυλίδης για την εκτέλεση των καθηκόντων του. Ας μη μας πει το γνωστό, «ο Δήμαρχος είναι παντού», γιατί ο δικός μας δεν ήταν πουθενά! Ή, μάλλον, ήταν συχνά στο εξωτερικό, αφού για τα ταξιδάκια έδειχνε υπερβάλλοντα ζήλο.
  3. Ο εκάστοτε Δήμαρχος λαμβάνει έξοδα παραστάσεως, τα οποία ανέρχονται στις 18000 περίπου ετησίως. Οι πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά μας φέρουν τον κ. Παυλίδη να αποζημιώνεται επιπρόσθετα για όλα τα έξοδα που διενεργεί και σχετίζονται με τον άλφα ή βήτα τρόπο με τον Δήμο. Ο απερχόμενος Δήμαρχος ή, καλύτερα, ο Γενικός Ελεγκτής θα πρέπει να εξηγήσουν τι είδους δαπάνες καλύπτουν τα «έξοδα παραστάσεως» του Δημάρχου για να διαφανεί αν στην περίπτωση του κ. Παυλίδη τηρούνται όλες οι σχετικές διατάξεις του νόμου.
  4. Εδώ και αρκετούς μήνες, τα συνεργεία του Δήμου, με προσωπικές οδηγίες του ίδιου του Δημάρχου, κάνουν όσα δεν έκαναν τα προηγούμενα 4 ½ χρόνια, ξεκάθαρα για σκοπούς ψηφοθηρίας. Το μεμπτό βρίσκεται κυρίως στο ότι έφτασαν στο σημείο να εξυπηρετούν μέχρι και ιδιωτικές περιουσίες και να κάνουν εκδουλεύσεις. Όλα τα έξοδα φυσικά επωμίζεται ο ίδιος ο Δήμος.
  5. Προκαλώ τον απερχόμενο Δήμαρχο να δώσει στη δημοσιότητα τον μέσο όρο των πληρωμών που έγιναν με οδηγίες του τα πρώτα τέσσερα χρόνια της θητείας του και αυτόν των τελευταίων μηνών. Θα πρέπει να μας εξηγήσει που οφείλεται αυτή η «ξαφνική» αύξηση των συγκεκριμένων πληρωμών το τελευταίο διάστημα! Η απάντηση για μας είναι προφανής.
  6. Σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε πριν λίγο καιρό από τη Βουλή, οι Δήμαρχοι δεν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους υπηρεσιακού αυτοκινήτου. Συνεπώς, θα πρέπει να μας δικαιολογήσει ο κ. Παυλίδης τη χρήση του BMW, ιδιαίτερα σε μη εργάσιμες ώρες. Ας μη μας πει ότι το χρησιμοποιεί «για λόγους που απορρέουν από τα καθήκοντα του», γιατί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!

Η εικόνα ενός Δημάρχου που κάνει προεκλογική εκστρατεία, «γυρίζοντας» τα σπίτια με το αυτοκίνητο του Δήμου, προκαλεί λύπη και αγανάκτηση στους δημότες για το κατάντημα της δημοτικής αρχής. Ποιος πληρώνει, κύριε Παυλίδη;

Εκλογικό Επιτελείο
Υποψηφίου Δημάρχου Γεροσκήπου Ανδρέα Σιήκκη