Ανοικτό Σχολείο και στην Πόλη Χρυσοχούς

Ανοικτό Σχολείο και στην Πόλη Χρυσοχούς

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς έχει ενταχθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στο θεσμό του Ανοικτού Σχολείου για την προσεχή σχολική χρονιά 2016-2017. Η λειτουργία του Ανοικτού Σχολείου ξεκίνησε σε πιλοτική βάση το 2007, όταν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με τους Δήμους, τις Σχολικές Εφορείες και τους γονείς, προχώρησε σε οργανωμένη αξιοποίηση των σχολικών χώρων.

Κατά την περσινή σχολική χρονιά, στα προγράμματα του Ανοικτού Σχολείου, που έχουν τόσο επιμορφωτικό όσο και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, συμμετείχαν πέραν των 11.000 πολιτών, κάθε ηλικίας.


Θεματικές ενότητες, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν κατά την προσεχή σχολική χρονιά, αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Πόλης, είναι  για τα παιδιά ζωγραφική, θέατρο, χορός, σχολικά βοηθήματα ελληνικών και μαθηματικών για τις τάξεις του Γυμνασίου και για τους ενήλικες γυμναστική, μαγειρική/ζαχαροπλαστική, χοροί, ξένες γλώσσες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χειροποίητα κοσμήματα, θέατρο, ζωγραφική, ψηφιακή φωτογραφία.

Τα τμήματα θα λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες και κατά τα πρωινά του Σαββάτου. Το κόστος συμμετοχής για κάθε πρόγραμμα είναι 50 ευρώ για ολόκληρη τη σχολική χρονιά.

Ο Δήμος Πόλης καλεί όσους δημότες ενδιαφέρονται, να συμπληρώσουν και αποστείλουν στο Δήμο τη σχετική δήλωση συμμετοχής και το πρόγραμμα, το οποίο τους ενδιαφέρει μέχρι και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου