Αντάρτης ο Ρουσής!

Αντάρτης ο Ρουσής!

Καινούργια δεδομένα και νέες ισορροπίες στην κούρσα διεκδίκησης της δημαρχίας της Πάφου δημιουργεί η μετουσίωση του φημολογούμενου ενδιαφέροντος του αντιδημάρχου Μάκη Ρουσή σε εξαγγελία υποψηφιότητας.

Ο ΕΔΕΚίτης αντιδήμαρχος προέβη σήμερα στην εξαγγελία της υποψηφιότητας του, την οποία και χαρακτήρισε ως οριστική, αμετάκλητη, υπερκομματική και ανιδιοτελή. Ταυτόχρονα, στη σχετική γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Ρουσής κάνει λόγο για εσωκομματικές έριδες(σ.σ. εννοώντας προφανώς τα τεκταινόμενα στην ΕΔΕΚ), καθώς και για δυστοκία που υπάρχει στην εξεύρεση κοινού υποψηφίου δημάρχου(σ.σ. εννοώντας τις προσπάθειες των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου).


Αξίζει να σημειωθεί πως σε πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΕΔΕΚ διαμήνυε πως οι εξαγγελθείσες υποψηφιότητες ή και προθέσεις υποβολής υποψηφιότητας από μέλη ή στελέχη του Κινήματος δεν είναι αποτέλεσμα προηγούμενης συνεννόησης με τα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το Κίνημα. Στην ανακοίνωσή της, η ΕΔΕΚ υπογράμμιζε πως θα εξαντλήσει προηγουμένως τα περιθώρια συνεργασιών για την εκλογή δημάρχων με άλλες πολιτικές δυνάμεις, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που είχαν δρομολογηθεί, και στη βάση του τελικού αποτελέσματος, το Κίνημα συλλογικά θα τοποθετηθεί για τον δήμαρχο που θα υποστηρίξει σε κάθε Δήμο.

Σημειώνεται πως το κεφάλαιο δημοτικές εκλογές θα απασχολήσει αποψινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ, ενώ πιο ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με το τι θα πράξει το Κίνημα αναμένεται να διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια της Ημερίδας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πραγματοποιεί την προσεχή Κυριακή.

Την ίδια ώρα, από τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου τη δημαρχία της Πάφου επιθυμεί να διεκδικήσει με δικό του υποψήφιο το ΔΗΚΟ, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο να στηρίξει τελικά υποψήφιο προερχόμενο από άλλο κόμμα του ενδιάμεσου χώρου.

Για την Πάφο, ως γνωστό, δεδομένη είναι η υποψηφιότητα του συναγερμικού δημάρχου Φαίδωνα Φαίδωνος, ενώ το ενδιαφέρον του έχει εκδηλώσει και επίσης συναγερμικός πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου και του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων Κύπρου, Ανδρέας Δημητριάδης. Ο κ. Δημητριάδης αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις τελικές του προθέσεις εντός του προσεχούς δεκαπενθημέρου.