Αντέγραψαν την προτομή του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Ο μνημειακός Κύπριος γλύπτης Νικόλας Κοτζαμάνης κατήγγειλε στην αστυνομία


ότι η προτομή του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα 1955-1959 Ευαγόρα Παλληκαρίδη την οποία ο ίδιος φιλοτέχνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και δώρισε στο Πολιτιστικό Σύλλογο Ευαγόρας Παλληκαρίδης έχει αντιγραφεί χωρίς την έγκριση του.

Σύμφωνα με την καταγγελία αντίγραφα της εν λόγω προτομής βρίσκονται στο Ι’ Δημοτικό σχολείο Ευαγόρας Παλληκαρίδης και συγκεκριμένα στην είσοδο του εκπαιδευτηρίου, και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Πάφου.

Η αστυνομία εκτιμά πως η αντιγραφή της προτομής του ήρωα έχει γίνει κατορθωτή με τη χρήση καλουπιού.

Μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου μαζί με μέλος του Γραφείου καταπολέμησης αδικημάτων κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας και παράνομων στοιχημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας καθώς και του γλύπτη Νικόλα Κοτζαμάνη μετέβησαν στα δύο σημεία τόσο στο Ι’ Δημοτικό Σχολείο « Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Πάφου όσο και στο ΚΕΝ Πάφου όπου ο μνημειακός γλύπτης πιστοποίησε ότι πρόκειται για μη εξουσιοδοτημένη αντιγραφή του πρωτότυπου. Οι προτομές φωτογραφήθηκαν και γίνονται εξετάσεις από την αστυνομία για εντοπισμό του προσώπου που προχώρησε στην αντιγραφή της προτομής του ήρωα.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/