Αντιδημοκρατική η απόφαση για αναβολή των Δημοτικών

Αντιδημοκρατική η απόφαση για αναβολή των Δημοτικών

«Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για παράταση της θητείας των τοπικών αρχόντων και συμβουλίων που εξελέγησαν το 2011 για ακόμα δυόμισι χρόνια, είναι με τον ηπιότερο χαρακτηρισμό αντιδημοκρατική».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλληλεγγύη, Γιάννης Σελινόπουλος και πρόσθεσε ότι: «Πρόκειται για αυθαίρετη απόφαση η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αναβολή των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης του Δεκεμβρίου».


«Σε καμία περίπτωση» τόνισε «δεν μας πείθουν οι εξηγήσεις που έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, μετά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, ότι η απόφαση λήφθηκε με γνώμονα το όφελος της ίδιας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διότι η κυβέρνηση γνώριζε εδώ και καιρό τόσο το περιεχόμενο του μεταρρυθμιστικού νομοσχεδίου που η ίδια κατέθεσε, όσο και την πορεία της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αλληλεγγύης, επεσήμανε ότι «η συγκεκριμένη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου αφορά καθαρά τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την εξυπηρέτηση των στόχων της μυστικής διαπραγματευτικής τακτικής του Προέδρου Αναστασιάδη».

«Επαναλαμβάνουμε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλει εκτός από το Εθνικό Συμβούλιο, να ενημερώσει με πάσα λεπτομέρεια, τόσον την Βουλή όσο και τον λαό, ο οποίος διψά να μάθει τι σχεδιάζεται για το μέλλον του πίσω από κλειστές πόρτες», είπα καταληκτικά ο κύριος Σελινόπουλος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016