Απάντηση από Μάριο Αθανασίου

Απάντηση από Μάριο Αθανασίου

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα στον Τύπο από τη Σχολική Εφορεία Γεροσκήπου σε σχέση με την επιστολή μου ημερ. 08/07/2015 για τη διαδικασία πρόσληψης καθαρίστριας σε έκτακτη βάση, θεωρώ χρήσιμο να επισημάνω ότι σε καμία περίπτωση, δεν χαρακτήρισα παράτυπη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και που αφορά την πρόσληψη.

Ωστόσο, σε μία κρίσιμη περίοδο όπως αυτή που διανύουμε, με τον δείκτη ανεργίας στα ύψη, η επιβολή προκαθορισμένων και σταθμισμένων κριτηρίων για τη συγκεκριμένη θέση, κατά την προσωπική μου άποψη, κρίνεται επιβεβλημένη. Ιδιαίτερα όταν ήταν αναμενόμενο πως θα υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον.


Υπό αυτά τα δεδομένα κι εφόσον η θεσμοθέτηση κριτηρίων ήταν πρακτικά δύσκολη, η επιλογή με τη διαδικασία της δημόσιας κλήρωσης, χωρίς αμφιβολία, θα ήταν μια δίκαιη επιλογή προς διασφάλιση αντικειμενικής πρόσληψης.

Αναμένω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να διαμορφώσει την τακτική που ακολουθείται προκειμένου οι προσλήψεις που αφορούν παρόμοιας φύσεως επαγγέλματα στο μέλλον, να διενεργούνται όσο πιο αντικειμενικά και δίκαια.

Με εκτίμηση,

Μάριος Αθανασίου,
Μέλος της Σχολικής Εφορείας
Αντιδήμαρχος Γεροσκήπου