Απάντηση στις κατηγορίες μελών του συμβουλίου Πάφου δίνει ο Σ. Βέργας για το θέμα του ΣΑΠΑ

Απάντηση στις κατηγορίες μελών του συμβουλίου Πάφου δίνει ο Σ. Βέργας για το θέμα του ΣΑΠΑ

Ο δήμαρχος Πάφου ,πρόεδρος του συμβουλίου αποχετεύσεων Πάφου Σάββας Βέργας


συγκάλεσε σήμερα διάσκεψη τύπου για να απαντήσει στις κατηγορίες που εκτόξευσαν εναντίον του μέλη του συμβουλίου με αφορμή το ζήτημα που πρόεκυψε με την διαπραγμάτευση των σύμβουλων μηχανικών. Ο δήμαρχος Πάφου διαβεβαίωσε ότι κανένα απολύτως θέμα πτώχευσης ή κατάρρευσης του οργανισμού   δεν υφίσταται και ορισμένοι προσπάθησαν για ακόμη μια φορά να εκμεταλλευτούν ένα θέμα άνευ ουσίας όπως το χαρακτήρισε. Μπορούμε να περνούμε δύσκολες στιγμές είπε, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης και των οφειλών του κράτους προς τον οργανισμό αλλά μπορεί πρόσθεσε « ο Οργανισμός να βιώσει και να προχωρήσουμε τις διεργασίες όλες και να λειτουργά το αποχετευτικό σύστημα και των δύο φάσεων χωρίς κανένα πρόβλημα».

Ο πρόεδρος του ΣΑΠΑ ανέλαβε επίσης την ευθύνη επειδή λανθασμένα επέτρεψε στον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Σοφοκλέους να επιστρέψει στην αίθουσα ενόσω η ολομέλεια του ΣΑΠΑ συζητούσε για το θέμα της πρόσθετης οικονομικής αποζημίωσης προς τους συμβούλους μηχανικούς.

Ο δήμαρχος Πάφου στο πλαίσιο της διάσκεψης τύπου κάλεσε επίσης όσους κατέχουν στοιχεία περί διαπλοκής στον οργανισμό να τα καταθέσουν και δεσμεύτηκε ο ίδιος να ορίσει διερευνητική επιτροπή. Διαφορετικά είπε « όσα λένε είναι ανυπόστατα και αναληθή».

Για το ποσό που απαιτούν οι σύμβουλοι ο ίδιος είπε ότι θα επιμείνει στις 150 χιλιάδες ευρώ συν τις 50 χιλιάδες που τους έχουν ήδη καταβληθεί.

Αυτοί είπε απαιτούσαν το ποσό των 453 χιλιάδων ευρώ, και η εποπτική επιτροπή ενέκρινε την παραχώρηση του ποσού των 200 χιλιάδων ευρώ από τις οποίες οι 50 χιλιάδες ευρώ είχαν ήδη πληρωθεί . Άρα συνέχισε , η εποπτική επιτροπή εισηγείται στο διοικητικό συμβούλιο το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ.

Ο κ Βέργας αναφέρθηκε τέλος στην λασπολογία κυρίως του δημοτικού σύμβουλου Φαίδωνα Φαίδωνος ο οποίος κατέβασε τον πολιτικό πολιτισμό όπως είπε σε επίπεδα πεζοδρομίου.

Ξεκαθάρισε επίσης πως ο χρόνος κυλά εις βάρος μας όσον αφορά τον οργανισμό και έδωσε οδηγίες στις 9 του Μάη να γίνει εκ νέου συνεδρία του διοικητικού συμβουλίου. Είπε επίσης πως θα προηγηθεί συνεδρία της εποπτικής επιτροπής, προσθέτοντας πως θα καταβληθεί προσπάθεια να πεισθούν οι εμπειρογνώμονες να έρθουν με καλή διάθεση και να γίνει προσπάθεια να παραμείνουν. Ξεκαθάρισε επίσης πως αν οι εμπειρογνώμονες δεν δείξουν καλή διάθεση , τότε ο οργανισμός είναι υποχρεωμένος να πάει σε άλλες λύσεις.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/