Απάντηση στους Οικολόγους δίδει ο Α. Οδυσσέως για τον Ευκαλυπτώνα στην Πόλη Χρυσοχούς

Την ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών


που αφορά τον Ευκαλυπτώνα της Πόλης Χρυσοχούς σχολίασε με γραπτή του ανακοίνωση ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως.

Ο κ Οδυσσέως μέσω της ανακοίνωσης του ξεκαθάρισε πως η τοπική αρχή και οι κάτοικοι του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς είναι υπέρμαχοι της προστασίας και του εμπλουτισμού του πρασίνου του ευκαλυπτώνα της Πόλης Χρυσοχούς, ο οποίος είναι σημείο αναφοράς για την Πόλη Χρυσοχούς .

Παρόλο που χαιρετίζουμε το ενδιαφέρον και την ευαισθησία που επιδεικνύεται, συνεχίζει στην ανακοίνωση του ο δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς , εντούτοις «θεωρούμε την αναφορά στην ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, ημερ. 27/11/2013, περί «Σαρωτικού κουρέματος στον ευκαλυπτώνα Πόλης Χρυσοχούς», ως υπερβολική, και εν πολλοίς αβάσιμη, αφού δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά γεγονότα».

Σύμφωνα με τον κ Οδυσσέως, το Κίνημα Περιβαλλοντιστών ισχυρίζεται ότι «το κλάδεμα και η κοπή των δέντρων, γίνεται εκ του πονηρού, και ότι είναι πρόσχημα η ασφάλεια των κατασκηνωτών και η υγεία των δέντρων, και ότι απεναντίας η κοπή , όπως κακώς ισχυρίζεται το Κίνημα των Οικολόγων, γίνεται για συγκομιδή καυσόξυλων ενόψει του χειμώνα».

Ο ισχυρισμός αυτός είναι αυθαίρετος , προστίθεται στην ανακοίνωση, καθώς η όλη εργασία γίνεται στα πλαίσια δασοκομικών εργασιών και υποχρεώσεων του Τμήματος Δασών για την ανανέωση και συντήρηση των δέντρων του ευκαλυπτώνα και η εκκοπή γίνεται για δέντρα που έχουν ξεραθεί λόγω ψηλών αλάτων από πιθανή εισχώρηση θαλάσσιου νερού στον ευκαλυπτώνα.

Επίσης όσον αφορά την αποκορύφωση των δέντρων γίνεται για λόγους ασφαλείας των επισκεπτών και για αποφυγή ατυχημάτων, καθώς πρόκειται για ένα πολυσύχναστο κατασκηνωτικό χώρο.

Η όλη εργασία προσθέτει στην ανακοίνωση του ο κ Οδυσσέως γίνεται με επίβλεψη Λειτουργών του Τμήματος Δασών, που έχουν τις γνώσεις, την κατάρτιση και την εμπειρία.

Επίσης ανακοίνωσε πως προγραμματίζεται να γίνει εμπλουτισμός του ευκαλυπτώνα με φύτευση νέων δέντρων από το Τμήμα Δασών.

Σ’ ότι αφορά την όλη κατάσταση που επικρατεί στον κατασκηνωτικό χώρο, ο δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς ανέφερε πως « θα πρέπει να υπάρξει κατανόηση για κάποια προβλήματα που υπάρχουν σήμερα , τα οποία»,- όπως είπε-, « είναι βέβαιος ότι θα επιλυθούν με την υλοποίηση του masterplan για αναβάθμιση και εξωραϊσμό του κατασκηνωτικού χώρου , που έχει ετοιμαστεί σε συνεργασία του Δήμου, του Κοτ και του Τμήματος Δασών ».

Πρόσθεσε επίσης, πως τα κατασκευαστικά σχέδια έχουν ολοκληρωθεί, και έχει υποβληθεί αίτηση στο Τμήμα Πολεοδομίας για έκδοση άδειας, έχει ετοιμαστεί και υποβληθεί προκαταρκτική εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων του κατασκηνωτικού χώρου.

Προσδοκούμε κατέληξε, ότι τους επόμενους 1-2 μήνες, η τοπική αρχή , θα έχει την Πολεοδομική Άδεια, ώστε να ολοκληρωθεί και η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για την επιλογή στρατηγικού επενδυτή, ώστε   να προχωρήσει σύντομα με έργα αναβάθμισης και εξωραϊσμού του κατασκηνωτικού χώρου.

Στόχος και επιδίωξη μας, κατέληξε ο κ Οδυσσέως,  είναι αναβαθμισμένος ο κατασκηνωτικός χώρος να συνεχίσει το σημαντικό του ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή της ευρύτερης περιοχής της Πόλης Χρυσοχούς, προσφέροντας βελτιωμένες συνθήκες και εναλλακτικές επιλογές για τις διακοπές τόσο των νέων, όσο και των πιο ώριμων που προτιμούν τις οικολογικές διακοπές σε ένα ευχάριστο και ειδυλλιακό περιβάλλον.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/