Απάτη στο Facebook με «δωρεάν» εισιτήρια από την Aegean Airlines

Απάτη στο Facebook με «δωρεάν» εισιτήρια από την Aegean Airlines

Με ανακοίνωση της στο Facebook, η εταιρεία Aegean Airlines ενημερώνει τους πελάτες της ότι δεν έχει καμία σχέση με τον διαγωνισμό που θέλει την εταιρεία να κληρώνει δύο δωρεάν εισιτήρια.

Συγκεκριμένα μία scam δημοσίευση, η οποία αναφέρει «Aegean Airlines Giving Away 2 Business class Free Tickets to Celebrate its birthday. Get Your tickets now & fly anywhere», εμφανίζεται χρήστες του Facebook και τους ενημερώνει πώς αν θέλουν να τα διεκδικήσουν πρέπει να ακολουθήσουν κάποιες ενέργειες.


Αρχικά πατώντας στη δημοσίευση, οι χρήστες οδηγούνται σε μια ιστοσελίδα οπού καλούνται να απαντήσουν 2-3 ερωτήσεις. Στο τέλος για να ενεργοποιηθεί «η συμμετοχή τους» πρέπει να κοινοποιήσουν τον διαγωνισμό στο Facebook και να το στείλουν και σε 15 φίλους τους.

Για αυτόν τον λόγο και η Aegean καλεί τους χρήστες να είναι προσεκτικοί και παράλληλα αναφέρει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχει ήδη καταγγείλει το περιστατικό.

Τώρα αν είστε ήδη θύμα της απάτης καλό θα ήταν να αφαιρέσετε από τον «τοίχο» σας τη σχετική δημοσίευση και να απενεργοποίησε οποιαδήποτε εφαρμογή σας ζητήθηκε να εγκαταστήσετε.