Απέναντι από την Οικία Επάρχου το  νέο Δημοτικό Θέατρο

Απέναντι από την Οικία Επάρχου το νέο Δημοτικό Θέατρο

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της πόλης μας,


αλλά και της επαρχίας ολόκληρης, οδεύει από σήμερα προς την υλοποίησή του.
Μετά από κοινή σύσκεψη με τούς Υπουργούς Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο και Συγκοινωνιών και Έργων Τάσο Μητσόπουλο, παρουσία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πάφος 2017 Χρίστου Πατσαλίδη, του Επάρχου Πάφου Γιαννάκη Μαλουρίδη και ανώτερων λειτουργών των εμπλεκομένων κρατικών και δημοτικών υπηρεσιών, συμφωνήθηκε η δρομολόγηση το ταχύτερο δυνατόν της διαδικασίας απαλλοτρίωσης του τουρκοκυπριακού τεμαχίου γης που βρίσκεται απέναντι από την Οικία Επάρχου για την ανέγερση του νέου Δημοτικού Θεάτρου της πόλης μας.
Την διαδικασία της απαλλοτρίωσης θα αναλάβει ο Υπουργός Εσωτερικών, ως Κηδεμόνας των Τουρκοκυπριακών Περιουσιών. Σχετική εισήγηση του Υπουργού θα κατατεθεί πολύ σύντομα στο Υπουργικό Συμβούλιο προς τελική έγκριση.
Είναι σαφές ότι με την εξέλιξη αυτή ανοίγει πλέον ο δρόμος για την σύντομη εκτέλεση του σημαντικότατου αυτού έργου, το οποίο –όπως όλοι γνωρίζετε- αποτελεί τη «ναυαρχίδα» της πολιτιστικής υποδομής της πόλης μας, ενόψει της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017.
Η διευθέτηση αυτή μας χαροποιεί και μας ικανοποιεί ιδιαίτερα, καθώς τα αρχιτεκτονικά σχέδια για την εκτέλεση του έργου στον χώρο αυτό είναι έτοιμα από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, πράγμα που σημαίνει ότι ο Δήμος Πάφου κερδίζει τώρα πολύτιμο χρόνο και εξοικονομεί σημαντικά κονδύλια.
Σημειώνω επίσης με πολλή ικανοποίηση την εκφρασθείσα βούληση των δύο υπουργών και, κυρίως, του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων για παροχή κάθε δυνατής βοήθειας προς εξεύρεση κοινοτικών κονδυλίων για την εκτέλεση του έργου, καθώς και για την εξεύρεση κονδυλίων με την σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα.
Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω και δημοσίως τις θερμές μου ευχαριστίες – τις ευχαριστίες όχι μόνο του Δήμου Πάφου, αλλά και ολόκληρης της Επαρχίας μας- προς τους δύο Υπουργούς για την κατανόηση και την βοήθεια πού έμπρακτα προσέφεραν στην Πάφο, δίνοντας άμεση και αποτελεσματική λύση στο μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα της χωροθέτησης του Νέου Δημοτικού Θεάτρου της πόλης μας.
Θερμές ευχαριστίες θέλω επίσης να εκφράσω προς τον φίλο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πάφος 2017 Χρίστο Πατσαλίδη και τον Έπαρχο Πάφου Γιαννάκη Μαλουρίδη, καθώς και στην ομάδα των υπηρεσιακών, για την πολύτιμη συμβολή και συνδρομή τους στην θετική αυτή εξέλιξη.
Είμαι βέβαιος ότι με σκληρή και μεθοδική δουλειά, με ομοψυχία και ενότητα, με ζήλο και ενθουσιασμό, με σύνεση και αποφασιστικότητα, η Πάφος θα μπορέσει να υλοποιήσει το μεγάλο της στόχο και να γίνει μία από τις καλύτερες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης στην ιστορία του μεγάλου αυτού θεσμού.
Το θέλουμε, το αξίζουμε και το μπορούμε.