Απεβίωσε ο μεγάλος ευεργέτης της Πάφου, Σωτήρης Χατζημηνάς

Απεβίωσε ο μεγάλος ευεργέτης της Πάφου, Σωτήρης Χατζημηνάς

Απεβίωσε σήμερα στη Ζυρίχη, όπου διέμενε τον περισσότερο χρόνο του, ο μέγας ευεργέτης της Πάφου Σωτήρης Χατζημηνάς. Ο εκλειπών υπήρξε ένας από τους συνεπέστερους ευεργέτες πολλών αρχών και τοπικών φορέων στην επαρχία Πάφου, χωρίς στις πλείστες περιπτώσεις να επιθυμεί τη δημοσιοποίηση των δωρεών και άλλων βοηθειών που παρείχε.

Το τελευταίο διάστημα έγιναν ωστόσο γνωστές αρκετές από τις δωρεές αυτές, με πρωτοβουλία των φορέων που ευεργετήθηκαν από τον ίδιο. Τέτοιες περιπτώσεις ήταν η κατασκευή του μεγάλου πύργου με το ρολόι στην είσοδο του χερσαίου χώρου του λιμανιού στην Κάτω Πάφο, το μεγάλο πολιτιστικό και περιβαλλοντικό έργο που δρομολογείται στην κοινότητα Τάλας, όπου διέμενε κατά την παραμονή του στην Κύπρο, δωρεές σε εκπαιδευτήρια της Λεμεσού, καθώς και η τελευταία του δωρεά που αφορούσε στην αγορά οχήματος για τις ανάγκες του ΠΑΣΥΚΑΦ Πάφου.


Η είδηση του θανάτου του Σωτήρη Χατζημηνά σκόρπισε θλίψη στην Πάφο όπου ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, λόγω της έμπρακτης βοήθειας που αφειδώς παρείχε, αλλά και του χαρακτήρα του.

Η κηδεία του εκλειπόντος ευεργέτη της Πάφου θα τελεστεί την Δευτέρα.

Πηγή: Φιλελέυθερος/Ντόρα Χριστοδούλου