ΑΠΟΠ BC: Επιτέλους εκεί που ανήκει!

ΑΠΟΠ BC: Επιτέλους εκεί που ανήκει!

Ο ΑΠΟΠ Πάφου από την νέα αγωνιστική περίοδο 2017-18 θα αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας. Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή για το σωματείο της Πάφου στην μεγάλη κατηγορία, από το 2003 όπου έχει ξεκινήσει το τμήμα καλαθόσφαιρας.

Η καλή δουλειά στον ΑΠΟΠ έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα τμήματα της ομάδας ήταν ενεργά τα προηγούμενα χρόνια. Η οργανωμένη προσπάθεια που γίνεται στο αναπτυξιακό κομμάτι τα τελευταία χρόνια, έφερε αρκετούς αθλητές από την Πάφο να αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο, στελεχώνοντας τις διάφορες Εθνικές Ομάδες της ΚΟΚ.


Κατά την φετινή χρονιά ο ΑΠΟΠ θα γιορτάσει τα 65 χρόνια από την ημέρα ίδρυσης του σωματείου, και τα 15 χρόνια του καλαθοσφαιρικού τμήματος, με τον καλύτερο τρόπο, αφού η επαρχία της Πάφου θα αποκτήσει ένα αντιπρόσωπο στην πρώτη κατηγορία.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΟΚ επικοινώνησε με τους διοικούντες του ΑΠΟΠ, για την ιστορική απόφαση να αγωνιστεί η ομάδα στην Α’ Κατηγορία. Πρώτος μίλησε ο πρόεδρος της ομάδας, κ. Χρίστος Μιχαήλ, ο οποίος μας ανέφερε:

«Ο στόχος του ΑΠΟΠ είναι να έχει μία αξιοπρεπή παρουσία στην Α’ Κατηγορία. Θέλουμε να έχουμε όλο τον κόσμο της Πάφου στο πλευρό μας για να μας στηρίξει στο δύσκολο έργο μας. Από εκεί και πέρα, θα συνεχίσουμε να ρίχνουμε βάρος στην ακαδημία μας, με σκοπό να την βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο. Και φυσικά να μπορέσει η ανδρική ομάδα να έχει μία θετική παρουσία στην Α’ Κατηγορία.
Ο σχεδιασμός μας προχωράει κανονικά μέχρι στιγμής. Προπονητής θα είναι ο Αντώνης Δημητρίου, ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει πάρα πολλά και στον ΑΠΟΠ αλλά και στην Πάφο. Θα προχωρήσουμε στην απόκτηση τεσσάρων ξένων και με 2-3 προσθήκες ποιοτικών κύπριων καλαθοσφαιριστών, πιστεύω πως θα έχουμε μία αρκετά καλή ομάδα».

Με την σειρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΠ, κ. Κυριάκος Λετυμπιώτης, ανέφερε στην ιστοσελίδα της ΚΟΚ μεταξύ άλλων πως οι κόποι των τελευταίων ετών, πλέον αποδίδουν καρπούς:

«Από το 2003 κτίζουμε αυτή την ομάδα και πλέον ο ΑΠΟΠ έχει μεγαλώσει αρκετά και μπορεί να σταθεί επάξια στην Α’ Κατηγορία. Μέχρι στιγμής διατηρούσαμε 12 αγωνιστικά τμήματα, με 280 συνολικά αθλητές, ενώ από την νέα περίοδο θα έχουμε και ομάδα τροχοκαθίσματος. Η ακαδημία μας δραστηριοποιείται πέραν της πόλης της Πάφου και σε άλλες περιοχές όπως είναι η Γεροσκήπου, η Πόλη Χρυσοχούς και η Έμπα.

Στόχος μας είναι να κτίσουμε μία ομάδα που ο κυπριακός κορμός της θα αποτελείται από Παφίτες καλαθοσφαιριστές, οι οποίοι θα έχουν πλέον την ευκαιρία να ανεβάσουν το επίπεδο τους και να μπορέσουν να αγωνιστούν με τον ΑΠΟΠ στην Α’ Κατηγορία. Θα ήθελα να καλέσω όλο τον κόσμο της Πάφου να αγκαλιάσει την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται και να είναι δίπλα στον ΑΠΟΠ καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν, για να μας βοηθήσει να εκπληρώσουμε τους στόχους μας και να κάνουμε την πόλη μας περήφανη».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Λούης Δημητρίου, καλωσόρισε την ομάδα του ΑΠΟΠ στην Α’ Κατηγορία αναφέροντας:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο ΑΠΟΠ θα αγωνιστεί την νέα περίοδο στην Α’ Κατηγορία. Πρόκειται για μία ομάδα που εδώ και αρκετά χρόνια δουλεύει σε πλήρως επαγγελματικές βάσεις, δημιουργώντας μία υγιή κατάσταση. Η άνοδος της στην Α’ Κατηγορία ήταν φυσικό επακόλουθο πιστεύω, αφού υπάρχουν οι βάσεις, υπάρχουν οι ταλαντούχοι καλαθοσφαιριστές και προπονητές και πλέον όλη η πόλη της Πάφου θα μπορεί να καμαρώνει την δική της ομάδα στους ‘μεγάλους’ της κυπριακής καλαθόσφαιρας. Να καλωσορίσουμε λοιπόν τον ΑΠΟΠ στην Α’ Κατηγορία και να του ευχηθούμε να πετύχει τους στόχους του.

Το τελευταίο διάστημα κάναμε ότι μπορούσαμε για να βοηθήσουμε όλες τις ομάδες, στο μέτρο του δυνατού, για να ξεπεράσουν τα προβλήματα τους και να μπορέσουν οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια. Προσωπικά είχα πολλές συναντήσεις και έκανα ότι μπορούσα για να βοηθήσω όλα τα σωματεία. Περιμένουμε πως με την στήριξη της πολιτείας, θα μπορέσουν σιγά σιγά να ορθοποδήσουν και τα υπόλοιπα σωματεία, που λόγω της οικονομικής κρίσης περνάνε δύσκολους καιρούς. Θα είμαστε στο πλευρό τους και είμαστε σίγουροι πως τα επόμενα χρόνια θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των ομάδων στην Α’ Κατηγορία. Ήδη από φέτος συνεχίζουμε τις ενέργειες μας, ώστε να μπορέσουμε πέραν του ΑΠΟΠ, να υποδεχτούμε και τουλάχιστον ακόμα μία ομάδα στην Α’ Κατηγορία από την νέα περίοδο».

Πηγή: Πολίτης