Αποτελέσματα εκλογών σε Αναδιού και Αξύλου

Αποτελέσματα εκλογών σε Αναδιού και Αξύλου

Πρωτοφανή ήταν τα πράγματα στην μικρή κοινότητα της Αναδιού στην επαρχία Πάφου, όπου σήμερα έγινε η επαναληπτική ψηφοφορία μετά την «ισοπαλία» στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Η κοινότητα των 20 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, μοιράστηκε στα δύο, αφού λόγω της απουσίας δύο ψηφοφόρων για διακοπές στο εξωτερικό, άλλοι επτά ψηφοφόροι της κοινότητας που ψήφισαν τον ίδιο υποψήφιο με τους δύο, εις ένδειξη διαμαρτυρίας κατέθεσαν τα εκλογικά τους βιβλιάρια και δεν προσήλθαν σήμερα να ψηφίσουν.


Στη διαδικασία που ολοκληρώθηκε κανονικά στις 6.00μμ, προσήλθαν και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 10 ψηφοφόροι που ψήφισαν όλοι τον Σάββα Χατζησάββα, ο οποίος εξελέγη κοινοτάρχης Αναδιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανθυποψήφιος του, Μαρούλα Ανδρονίκου, με την οποία έλαβαν την περασμένη Κυριακή από εννέα ψήφους, δεν προσήλθε ούτε η ίδια να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα.

Στην δεύτερη κοινότητα της επαρχίας Πάφου που χρειάστηκε σήμερα επαναληπτική ψηφοφορία, αυτή της Αξύλου, τα πράγματα κύλησαν πιο ομαλά. Συνολικά 61 ψηφοφόροι άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα και διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ένα άκυρο. Νέος κοινοτάρχης εξελέγη ο Χρυσάνθου Φώτης Γεώργιος με 31 ψήφους, έναντι 29 του αθυποψηφίου του, Ηλία Ηλία.

Πηγή: Pafosnet