Αποτσίγαρο η αιτία της καύσης του αυτοκινήτου

Αποτσίγαρο η αιτία της καύσης του αυτοκινήτου

Από θαύμα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα χθες το απόγευμα όταν όχημα ενώ βρισκόταν εν κινήσει και στο οποίο επέβαινε πατέρας και κόρη, 13 ετών, τυλίχθηκε στις φλόγες.

Σύμφωνα με τις εξετάσεις της πυροσβεστικής και τις ηλεκτρομηχανολογικής υπηρεσίας, το ενδεχόμενο κακόβουλης ενέργειας ή βραχυκυκλώματος έχει αποκλειστεί.


Όπως προκύπτει, η πυρκαγιά ξεκίνησε από αποτσίγαρο που κατέληξε στο πίσω μέρος του διπλοκάμπινου στο οποίο υπήρχαν ρούχινες πετσέτες.

Σε κατάθεση του ο 39χρονος πατέρας ανέφερε ότι δεν συνηθίζει να καπνίζει εντός του οχήματος όταν βρίσκεται η κόρη του και ως εκ τούτου το αποτσίγαρο ενδεχομένως να πετάχτηκε από διερχόμενο οδηγό.

Πατέρας και κόρη πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το όχημα μόλις αντιλήφθηκαν την φωτιά ενώ το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η πυροσβεστική συστήνει στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πετάνε αποτσίγαρα καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που οχήματα τυλίγονται στις φλόγες από αποτσίγαρα που κατέληξαν στο μεταφερόμενο φορτίο στο οποίο υπήρχαν εύφλεκτα υλικά.