Αποφάσεις για τη μαρίνα Πάφου μέχρι τέλος του μήνα

Αποφάσεις για τη μαρίνα Πάφου μέχρι τέλος του μήνα

Εντός Οκτωβρίου θα ληφθεί απόφαση εάν η εταιρεία, η οποία κλήθηκε από τη Διαχειριστική Επιτροπή Μαρίνων να υποβάλει τεκμηρίωση της δυνατότητας της να χρηματοδοτήσει το έργο για την κατασκευή της μαρίνας στα Πότιμα, πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Γιώργος Δημητριάδης.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα στον Οκτώβριο, ολοκληρώνεται η προθεσμία μέσα στην οποία η εταιρεία(Pafilia), η οποία κλήθηκε από την αρμόδια αρχή για να υποβάλει τεκμηρίωση της δυνατότητας της να χρηματοδοτήσει το έργο, οπότε και αναμένεται να ληφθεί απόφαση από την Διαχειριστική Επιτροπή Μαρίνων.


Σε περίπτωση που τα έγγραφα που θα υποβληθούν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτουν τα έγγραφα του διαγωνισμού, σημείωσε, τότε ο διαγωνισμός θα κατακυρωθεί στην Pafilia για να προχωρήσει με την υλοποίηση του έργου.

Εάν όμως κριθούν ότι τα σχετικά έγγραφα δεν ικανοποιούν τους όρους του διαγωνισμού, τότε, είπε ο κ. Δημητριάδης, θα τερματιστεί η διαδικασία του υφιστάμενου διαγωνισμού και θα προκηρυχθεί καινούργιος διαγωνισμός με νέες προδιαγραφές και νέες προϋποθέσεις.

Σημειώνεται πως το έργο της Μαρίνας είχε δρομολογηθεί πριν από μια δεκαετία. Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, μετά την πολύμηνη διαπραγμάτευση με την Κοινοπραξία «Poseidon Grand Marina of Paphos», η Διαχειριστική Επιτροπή Μαρίνων αποφάσισε ότι δεν ικανοποιήθηκαν οι όροι του διαγωνισμού σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου και προχώρησε σε ανάθεση του φακέλου στη δεύτερη εταιρεία, που είναι η Pafilia.

Η Μαρίνα Πάφου, η οποία θα κατασκευαστεί στην τοποθεσία «Πότιμα» της Κισσόνεργας, επί του παραλιακού δρόμου Κόλπου των Κοραλλίων, θα είναι δυναμικότητας 1.000 σκαφών περίπου και θα περιλαμβάνει πέραν των 42.000 τ.μ. οικιστικών και εμπορικών αναπτύξεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ