Αποχώρηση αντιδημάρχου Πάφου

Αποχώρηση αντιδημάρχου Πάφου

Αποχώρησε από την αποψινή συνεδρία της ολομέλειας του Δημοτικού συμβουλίου Πάφου ο αντιδήμαρχος Πάφου Μάκης Ρουσής .

Ο κ. Ρουσής ανέφερε πως ο λόγος που δεν μπορούσε να παραστεί ήταν η παρουσία του επικεφαλή της Δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργου Σιαηλή ο οποίος είναι ένας από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου που εξετάζεται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο.


Εξάλλου ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Κώστας Ριαλάς ανέφερε ενώπιον της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου πως και ο ίδιος δεν μπορεί να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις όταν παρίστατο ο κ. Σιαηλής.

Μετά την αποχώρηση του κ. Ρουσή ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος απηύθυνε έκκληση προς τον κ. Ριαλά να παραμείνει στην συνεδρία αφού στο πλαίσιο της θα έπρεπε – όπως ανέφερε- να εξεταστούν και να ληφθούν αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων .

Ο κ. Φαίδωνος είπε μάλιστα πως το θέμα θα τύχει πολιτικού χειρισμού.

Ανακοίνωσε ακόμη πως θα καλέσει τους επικεφαλής των δημοτικών ομάδων του Δ. Πάφου καθώς και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Χρυσάνθου προκειμένου να εξεταστεί το θέμα της συμμετοχής του Γ. Σιαηλή στις συνεδρίες της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την πλευρά του ο κ. Σιαηλής στο πλαίσιο της αποψινής συνεδρίας της ολομέλειας ανέφερε πως δεν θα διαφοροποιήσει τη θέση του και θα εξακολουθεί να παρίσταται στις συνεδρίες .

Είναι δικαίωμα μου, είπε χαρακτηριστικά να παρευρίσκομαι.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΧΡ)