Από τα σχολεία του χθες δημιουργούμε την πόλη της γνώσης του σήμερα

Αυλαία για το 10o κύκλο διαλέξεων του «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Πάφο», την Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014, στις 7.00μ.μ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Γεροσκήπου.


Κατά την τελετή λήξης, θα απονεμηθούν πιστοποιητικά σε φίλους του «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου» που παρακολουθούσαν τακτικά τις διαλέξεις του θεσμού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι συνδιοργανωτές, ο Δήμος Γεροσκήπου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ράδιο Πάφος, θα απευθύνουν σύντομους χαιρετισμούς.

Εισηγητής της διάλεξης θα είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Από τα σχολεία του χθες δημιουργούμε την πόλη της γνώσης του σήμερα». Κατά την παρουσίασή του, ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης θα προβεί σε μια μικρή αναδρομή στην ιστορία των σχολείων της Κύπρου των τελευταίων 200 χρόνων, με σκοπό να αναδείξει μερικές κρίσιμες αναλογίες για την κομβική περίοδο κρίσης και να προβάλει την ανάγκη επανακαθορισμού των στόχων της χώρας.

Οι διαλέξεις του «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου» είναι ανοικτές για το κοινό και μεταδίδονται ζωντανά από το Ράδιο Πάφος, 93.7 και ηχογραφημένες από το Ραδιοσταθμό του Πανεπιστημίου Κύπρου UCYvoice 95.2. Με το τέλος των εισηγήσεων, το κοινό, αλλά και το ακροατήριο του Ράδιο Πάφος, μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στη συζήτηση που ακολουθεί.

Χορηγός επικοινωνίας: Εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος»
Χορηγός φιλοξενίας: Aqua Mare Beach Hotel & Spa

Πληροφορίες: 22894305/ 26960857