Από τον Μάρτιο καθημερινές πτήσεις της Ryanair Πάφος – Τελ Αβίβ

Από τον Μάρτιο καθημερινές πτήσεις της Ryanair Πάφος – Τελ Αβίβ

Από τις 28 Μαρτίου η Πάφος συνδέεται αεροπορικώς σε τακτική βάση με το Ισραήλ και συγκεκριμένα με το Τελ Αβιβ. Η σημαντική αυξή εξέλιξη, ανακοινώθηκε από την Ryanair, η οποία σε πρώτη φάση θα πραγματοποιεί καθημερινή πτήση από και προς την Πάφο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης του δρομολογίου και σε μόνιμη βάση.

Την εξαγγελία του ιρλανδικού αεροπορικού κολοσσού, ο οποίος την τελευταία τριετία χρησιμοποιεί την Πάφο ως μόνιμ η βάση της, χαιρέτισε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξη και Προβολής  Περιφέρειας Πάφου η οποία με ανακοίνωση της κάνει λόγο για  μια πολύχρονη προσπάθεια που τελικά παίρνει σάρκα και οστά.


« Η εξέλιξη αυτή έρχεται σαν δώρο Χριστουγέννων για την Πάφο και την Κύπρο γενικότερα, αφού η απόφαση της Ryanair αναμένεται να  δώσει σημαντική  ώθηση στην οικονομία και περαιτέρω ανάπτυξη διαφόρων τμημάτων του τουρισμού όπως μικρής διάρκειας αποδράσεις, γαμήλιο τουρισμό, ή αθλητικό τουρισμό».

Ο τουριστικός φορέας της Πάφου επισημαίνει επίσης ότι δοθείσης της επιχειρηματικής ευκαιρίας που παρέχει με την απόφαση της αυτή η Ryanair,  θα πρέπει όλοι να συμβάλουν όχι μόνο στη διασφάλιση της επιτυχίας του νέου δρομολογίου, αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξη της αεροπορικής σύνδεσης σε ολόχρονη βάση με το Ισραήλ.

« Η τουριστική Πάφος θα μπορεί να εισβάλει για τα καλά πλέον στην Ισραηλινή αγορά με μεγάλο περιθώριο διεύρυνσης του μεριδίου αγοράς που ήδη κατέχει», καταλήγει η ΕΤΑΠ. « Η Ισραηλινή αγορά για το 2016 σε σύγκριση με το 2015 παρουσίασε αύξηση της τάξης του 50%. Πολύ ενθαρρυντικές  διαφαίνονται οι προοπτικές για το 2017 με την προσθήκη των νέων αυτών θέσεων».

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου