Αριστοδήμου: Δεν καταλαβαίνω γιατί βρίσκομαι σε δεινή θέση

Αριστοδήμου: Δεν καταλαβαίνω γιατί βρίσκομαι σε δεινή θέση

Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες που μου έχουν προσαφθεί και δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια προς το σεβαστό σας Δικαστήριο ότι έχω προσπαθήσει, αλλά ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί εδώ και αρκετό καιρό βρίσκομαι σ’ αυτή την πολύ δεινή θέση, ανέφερε σήμερα ο Θεόδωρος Αριστοδήμου κατά την απολογία του ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Ο κ. Αριστοδήμου είναι κατηγορούμενος στην πρώτη ποινική υπόθεση εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και άλλων τεσσάρων πρώην ανώτατων στελεχών της, και συγκεκριμένα του Αντρέα Αρτέμη, Ανδρέα Ηλιάδη, Γιάννη Πεχλιβανίδη και Γιάννη Κυπρή, με κύρια κατηγορία αυτή της χειραγώγησης της αγοράς.


Το Κακουργιοδικείο, με ενδιάμεση απόφασή του στις 27 Απριλίου 2016, έκρινε ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση σε πέντε από τις έξι κατηγορίες εναντίον των κατηγορουμένων, καλώντας τους σε απολογία. Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί μόνο η απολογία του κ. Αρτέμη, ενώ σήμερα άρχισε η απολογία του κ. Αριστοδήμου,

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ολοκληρώθηκε η εξέταση του κ. Αριστοδήμου και θα ακολουθήσει η αντεξέτασή του από την Εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής Πωλίνα Ευθυβούλου, η οποία ζήτησε από το Δικαστήριο χρόνο, προκειμένου να μελετήσει όλα όσα ανέφερε σήμερα ο κατηγορούμενος.

Χωρίς να υποβληθεί οποιαδήποτε ένσταση από πλευράς των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής και επαναόρισε την υπόθεση για τις 18, 20 και 24 του τρέχοντος μηνός στις 10.30 το πρωί, ακυρώνοντας ταυτόχρονα την αυριανή δικάσιμο.

Πηγή: ΚΥΠΕ