Ασφαλίζουν επιτέλους την παραλία των πνιγμών

Ασφαλίζουν επιτέλους την παραλία των πνιγμών

Απροστάτευτο παραμένει το βορειοδυτικό παραλιακό μέτωπο της Πάφου με τις αρμόδιες Αρχές να προωθούν έργα μόνο για προστασία της παραλίας του ξενοδοχείου Venus, αφήνοντας τις υπόλοιπες παραλιακές περιοχές, συνολικού μήκους 25,4 χλμ περίπου, για εξέταση σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η Περιβαλλοντική Αρχή εξέτασε έργα προστασίας των παραλιών που οριοθετούνται από το κάστρο της Πάφου στα νότια και το Ακρωτήριο Ρέπανος (αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Γεωργίου Πέγειας) στα βόρεια. Μέρος της περιοχής εμπίπτει στον Δήμο Πάφου και μέρος στις κοινότητες Χλώρακας, Λέμπας, Κισσόνεργας και Πέγειας. Στα όρια της περιοχής μελέτης εμπίπτει ο αρχαιολογικός χώρος Τάφοι των Βασιλέων και διάφορες προτεινόμενες περιοχές Natura 2000.


Ωστόσο, άναψαν το πράσινο φως στο Τμήμα Δημοσίων Έργων μόνο για την παραλία Venus σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν μελλοντικά πνιγμοί. Άμεσα το υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε συνεργασία με την τοπική Αρχή, αλλά και τους ξενοδόχους της περιοχής, θα προχωρήσει στην κατασκευή δύο κυματοθραυστών και μιας προβλήτας με κόστος περίπου €1,9 εκατ. Στόχος η ολοκλήρωση του όλου έργου πριν την καλοκαιρινή περίοδο του 2017.

Πηγή: Φιλελεύθερος