Αυγουλοδρομίες μέσα στο νερό

Αυγουλοδρομίες μέσα στο νερό

Κοντά στην παράδοση του Πάσχα είναι και φέτος οι Χειμερινοί Κολυμβητές του Σωματείου «Bρυσούθκια Κέλπετρη» στην Πάφο αφού το Διοικητικό συμβούλιο των Χειμερινών Κολυμβητών αποφάσισε να τιμήσει τα έθιμα του Πάσχα με την διοργάνωση Πασχαλινών παιχνιδιών μέσα στο νερό.

Η Πασχαλινή εκδήλωση έγινε σήμερα Τρίτη του Πάσχα στο χώρο των Δημοτικών Μπάνιων.


Ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου, Ματθαίος Ιεροκηπιώτης, δήλωσε πως στην τελευταία συνεδρίαση το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα, όπως διοργανώσει, για τα μέλη του και όχι μόνο, Πασχαλινά παιχνίδια.

Τα Σωματείο συνέχισε, τα τελευταία 6 χρόνια έχει αναπτύξει πλούσια δράση έχει πρωτοτυπήσει αρκετά και ακριβώς συνέχισε μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια
διοργανώθηκε κάτι πρωτότυπο.

Πρόσθεσε μάλιστα πως η πρωτοτυπία της εκδήλωσής , έχει να κάνει, με το γεγονός ότι οι Χειμερινοί Κολυμβητές διοργάνωσαν παιχνίδια και μέσα στο νερό, κάτι που, δεν έχει ξαναγίνει, όπως είπε χαρακτηριστικά.

avgoulodromies_thalassa_2

Ανάμεσα στα παιχνίδια που διοργάνωσαν συνέχισε είναι οι αυγουλοδρομίες, στο νερό, αγώνες ταχύτητας, σχοινί στο νερό, για άντρες και γυναίκες και στη.ξηρά, τα γνωστά παραδοσιακά Πασχαλινά παιχνίδια, σακουλοδρομίες, ζίζυρο και άλλα.

Δεσμεύτηκε τέλος με το ίδιο ζήλο να συνεχίσει να προσφέρει τόσο στα μέλη του Σωματείου όσο και στους χιλιάδες ξένους περιηγητές, δράση και πλούσια παιχνίδια για όλο τον κόσμο.

Ο Νίκος Σιμμιλίδης επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ, εκπρόσωπος του Δήμου Πάφου στην εκδήλωση και χειμερινός κολυμβητής σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανέφερε πως η πρωτοβουλία των χειμερινών κολυμβητών έχει αγκαλιαστεί από πλευράς του Δήμου Πάφου. “Ο Δήμος Πάφου τέτοιες προσπάθειες για αναβίωση των εθίμων του Πάσχα τις στηρίζει” για αυτό – όπως είπε- είμαστε εδώ.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμησε όπως η εκδήλωση των Πασχαλινών παιχνιδιών στην θάλασσα να καθιερωθεί και να αναβαθμιστεί τα επόμενα χρόνια με τη βοήθεια του Δήμου Πάφου.

Στο πλαίσιο της Πασχαλινής εκδήλωσης προσφέρθηκαν σε όλο τον κόσμο, από το σωματείο, φλαούνες και Πασχαλινά αυγά, ενώ όσοι λάβουν μέρος στα διάφορα αγωνίσματα, πήραν ως δώρο, αναμνηστικό μετάλλιο, φανέλα και καπέλο του Σωματείου.