Αυξητική τάση στις κρατήσεις για το τριήμερο

Αυξητική τάση στις κρατήσεις για το τριήμερο

Αυξητική τάση στη ζήτηση ξενοδοχειακών καταλυμάτων παρουσιάζει το τριήμερο του Κατακλυσμού η Επαρχία Πάφου, ανέφερε ο πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ Θάνος Μιχαηλίδης, ενώ σε ό,τι αφορά τη θερινή περίοδο, εκτίμησε πως η πληρότητα θα κυμανθεί σε καλύτερα επίπεδα σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2016.

Η πληρότητα για το τριήμερο, είπε στο ΚΥΠΕ, είναι ικανοποιητική ωστόσο υπάρχουν πολλές ξενοδοχειακές μονάδες στην Επαρχία Πάφου που είναι σε θέση να φιλοξενήσουν τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες.


Η Πάφος, πρόσθεσε, προσφέρεται πολύ το τριήμερο του Κατακλυσμού, αφού η Επαρχία διαθέτει ένα μοναδικό τοπίο, σημειώνοντας παράλληλα πως με την ανακήρυξη της Πάφου σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το πλούσιο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων αποτελεί εξαιρετική εμπειρία για τους επισκέπτες της Επαρχίας.

Σχολιάζοντας την πληρότητα στα ξενοδοχεία με την έναρξη της θερινής περιόδου, ο κ. Μιχαηλίδης εκτίμησε πως θα κυμανθεί σε καλύτερα επίπεδα σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2016, σημειώνοντας ότι κάπου μπορεί να υπάρχει μια υπεραισιοδοξία όσον αφορά τους αριθμούς ωστόσο η σαιζόν αναμένεται να είναι καλύτερη από πέρσι.

Ο πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως παραδοσιακά η αγγλική αγορά είναι η σημαντικότερη αγορά για την Πάφο, προσθέτοντας πως παρατηρείται αυξητική τάση από τη Ρωσία, το Ισραήλ, και τη γερμανική αγορά.

Αν και το Ισραήλ είναι συγκριτικά μια πιο μικρή αγορά, εντούτοις, είπε, υπάρχει αυξημένος αριθμός πτήσεων λόγω της μικρής απόστασης των δύο χωρών Κύπρου και Ισραήλ.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι η γερμανική αγορά, η μεγαλύτερη της Ευρώπης, είναι πολύ καλή ενώ χαρακτήρισε πολύ ευοίωνο το μέλλον από το τουριστικό ρεύμα που μπορεί να έρθει στην Πάφο από Γερμανία και για τον χειμερινό τουρισμό.

Αν λάβουμε υπόψη, είπε ο πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ, ότι η ξενοδοχειακή βιομηχανία είναι η πιο σημαντική βιομηχανία για την πόλη και επαρχία της Πάφου, «πιστεύω ότι όλοι μας, είτε είμαστε πολίτες, είτε άμεσα και έμμεσα συνδεδεμένοι με τον τουρισμό, πρέπει να προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε γενικά το επίπεδο της πόλης και Επαρχίας”.

Η προσπάθειά μας, είπε, επικεντρώνεται στο να έχουν πολύ καλές εμπειρίες οι επισκέπτες που έρχονται στην πόλη με στόχο να κτίσουμε και το μέλλον, αφού κάθε χρονιά κτίζεις και για την επόμενη.

Πηγή: ΚΥΠΕ