Αφέθηκε ελεύθερος ο Κοινοτάρχης της Ενορίας Απ. Παύλου

Αφέθηκε ελεύθερος ο Κοινοτάρχης της Ενορίας Απ. Παύλου

Ελεύθεροι αναμένεται να αφεθούν οι δύο εκ των έξι υπόπτων που προσήχθησαν το περασμένο Σάββατο στο Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης τους αναφορικά με την υπόθεση της παράνομης εργοδότησης αλλοδαπών στην Πάφο.

Πρόκειται για τον 80χρονο φιλικό πρόσωπο του 78χρονου παραπονούμενου που κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία και τον 56χρονο κοινοτάρχη της Ενορίας Αποστόλου Παύλου και πιστοποιούντα υπάλληλο τα διατάγματα των οποίων εκπνέουν σήμερα.


Σύμφωνα με την Αστυνομία τα δύο πρόσωπα ο 80χρονος και ο 56χρονος δεν θα κατηγορηθούν και θα αφεθούν ελεύθεροι εν αναμονή των γραφολογικών εξετάσεων.

Στο μεταξύ ήδη υπό 5νθήμερη κράτηση τελούν οι τέσσερις υπόλοιποι συλληφθέντες που προσήχθησαν ενώπιον της δικαιοσύνης επίσης το Σάββατο.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του Γραφείου Εξευρέσεως Αλλοδαπών, ηλικίας 58 ετών 1ο ύποπτο, δύο γυναίκες υπάλληλοι του γραφείου ηλικίας 36 (2η ύποπτη) και 28 ετών (3η ύποπτη), ένας ιατρός, ηλικίας 68 ετών (4ος ύποπτος).

Υπό κράτηση τελεί για έξι μέρες ένα πρόσωπο ηλικίας 46 ετών από την Σρι Λάνκα.

Τα υπό διερεύνηση αδικήματα, που αντιμετωπίζουν οι ύποπτοι είναι αυτά της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, της πλαστογραφίας, της κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων, της εξασφάλισης εγγράφων με ψευδείς παραστάσεις και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δόλο και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό και κατάχρηση εξουσίας.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν στην Πάφο μεταξύ των ετών 2014- 2016.