Αύξηση των επισκεπτών της ιστοσελίδας της τουριστικής Πάφου

Συνεχίζεται ανοδικά η επιτυχία της ιστοσελίδας της τουριστικής Πάφου


με κατακόρυφη αύξηση στις επισκέψεις της επίσημης ιστοσελίδας της Πάφου www.visitpafos.org.cy.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της googleanalytics μέσα σε διάστημα 12 μηνών , από την 1η Ιανουαρίου 2013 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013 η τουριστική ιστοσελίδα της Πάφου www.visitpafos.org.cy δέχτηκε πέραν των 160,000 επισκεπτών εκ των οποίων 80% ήταν νέοι επισκέπτες. Ο μέσος χρήστης διεξήλθε περίπου 3.7 σελίδες και ξόδεψε περίπου 2.3 λεπτά στο site, ενδείξεις η οποίες είναι πολύ πιο ικανοποιητικές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου.

Όπως διαφάνηκε για την συγκεκριμένη περίοδο οι κυριότερες χώρες προέλευσης των χρηστών ήταν το Ηνωμένο Bασίλειο, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Σουηδία, Βέλγιο, Πολωνία, Λίβανος, Η.Π.Α. και Κύπρος ενώ οι πιο δημοφιλής μέρες αποδείχθηκαν η Δευτέρα, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Οι σελίδες – κατηγορίες της διαμονής, παραλιών, αρχαιολογικών μνημείων, της φύσης, του Γκόλφ και των εκδηλώσεων, όπως αναφέρεται είχαν την τιμητικής τους και ήταν στις υψηλότερες θέσεις των χρηστών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα κύρια Browsers (90%) που χρησιμοποίησαν οι χρήστες ήταν Chrome, Windowsexplorer, Safari και Firefox ενώ πέραν του 20% των επισκεπτών έχουν χρησιμοποιήσει κινητές συσκευές με τις πιο δημοφιλής Αpple Ιpad, appleIphones, Galaxy.  

Η σωστά δομημένη παρουσίαση και προβολή του τουριστικού προϊόντος στο σύνολο του είναι από τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα του εργαλείου αυτού ενώ η ιστοσελίδα περιλαμβάνει συγκεκριμένες πληροφορίες για την Επαρχία με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Οι Αρχαιολογικοί χώροι, δραστηριότητες, φύση, αθλητικός τουρισμός, πολιτιστικά, τουριστικά καταλύματα κ.α παρουσιάζονται κάτω από μια πλατφόρμα, ζωντανά και οργανωμένα στην πολυδύναμη ιστοσελίδα της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου στην διεύθυνση www.visitpafos.org.cy

 

Η ιστοσελίδα είναι σήμερα διαθέσιμη σε 4 γλώσσες και συγκεκριμένα στην ελληνική, αγγλική, ρωσική, γερμανική ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί και η γαλλική έκδοση. Παράλληλα η ΕΤΑΠ προχωρεί σε συνεχή αναβάθμιση του content και φωτογραφιών αλλά και σε συγγραφή νέων κειμένων.

 

ΚΥΠΕ/ΚΠ/