Α.Ε.Π.: Διεκδικεί πίσω τους τρείς βαθμούς για την υπόθεση Addo!

Α.Ε.Π.: Διεκδικεί πίσω τους τρείς βαθμούς για την υπόθεση Addo!

Έχουμε πληροφορηθεί για την επιστολή της FIFA προς την ΚΟΠ, η οποία με τη σειρά της προχώρησε άμεσα στην αφαίρεση τριών βαθμών από την ΑΕ «ΠΑΦΟΣ», για την υπόθεση του αμυντικού Akwei Ransford Addo, από τη Γκάνα. Ο Addo είχε αγωνιστεί στην Πάφο την περίοδο 2010-11 και βρισκόταν στο σωματείο από τις 5/12/10 μέχρι τις 30/6/11.


Η χθεσινή, αρνητική αυτή εξέλιξη δεν αναμενόταν, καθώς, η Διοίκηση είχε υπογράψει συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή στις 8 Ιουλίου. Αυτό έγινε μέσω του μάνατζέρ του, καθώς ο Addo από την 1/1/2013 βρίσκεται στην Κίνα όπου αγωνίζεται με τα χρώματα της Shangai SIPG.

Η συμφωνία ήταν γραπτή και προνούσε μεταξύ άλλων τα έξης:

Πρώτο, ότι ο ποδοσφαιριστής θα έπαιρνε το ποσό των 4.500 ευρώ, με το οποίο θα απέσυρε τις όποιες αξιώσεις του από το σωματείο μέσω της FIFA. Σημειώνεται ότι το ποσό που αξίωνε ο ποδοσφαιριστής ήταν 10 χιλιάδες ευρώ.

Δεύτερο, ότι ο ποδοσφαιριστής θα λάμβανε από το σωματείο το πιο πάνω ποσό, στις 5 Αύγουστου, οπόταν και οι δύο πλευρές θα ανακοίνωναν και επισήμως τη μεταξύ τους συμφωνία για πλήρη εξόφλησή του.

Αυτό που απομένει να ξεκαθαρίσει τώρα, είναι έαν οι βαθμοί εξακολουθούν να είναι διεκδικήσιμοι, στη βάση της γραπτής συμφωνίας η οποία είχε προηγηθεί της ποινής. Ήδη έχουν ενημερωθεί για τη συμφωνία, τόσο η ΚΟΠ όσο και η FIFA. Επίσης, καθοριστικός είναι ο ρόλος που διαδραματίζουν σε αυτή την προσπάθεια ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, αλλά και ο ίδιος ο Addo που ανέλαβαν να διευκρινίσουν το όλο ζήτημα και ενώπιον της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, παρουσιάζοντας όλες τις διευκρινίσεις και διαβεβαιώσεις.

Ο κόσμος της Πάφου, πρέπει να γνωρίζει ότι οι η Διοίκηση κάνει ό,τι είναι δυνατό για να ανακτηθούν οι τρεις βαθμοί. Ως γνωστό, τα μέτωπα είναι πολλά και η στήριξη από παράγοντες της πόλης, είναι μικρή. Αντίθετα, όπως φάνηκε και χθες με αφορμή την υπόθεση Addo, η κακοπροαίρετη κριτική είναι μεγάλη. Και είναι τουλάχιστον προκλητικό, όταν αυτό γίνεται από κάποιους οι οποίοι εσκεμμένα «θάβουν» τα αποτελέσματα των άοκνων προσπαθειών των τελευταίων μηνών, για να υπερπροβάλουν τις όποιες αρνητικές εξελίξεις.

Έλεος. Αν κάποιοι δεν μπορούν να συμβάλουν στη διάσωση του σωματείου, ας σταματήσουν τουλάχιστον να υποσκάπτουν αυτό τον αγώνα, μόνο και μόνο για να «δικαιώσουν» είτε τις δικές τους απόψεις, είτε τις απόψεις αυτών που οι ίδιοι υποστηρίζουν. Και ναι, έχουμε αρκετή κρίση για να θέσουμε πολλά ερωτήματα. Όλοι αυτοί που σήμερα «κόπτονται» για το σωματείο και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει, πού ήταν άραγε τα τελευταία δύο χρόνια κατά τα οποία η Διοίκηση έχει εξοφλήσει χρέη πέραν του ενός εκατομμυρίου; Με ποιο τρόπο βοήθησαν και πώς συμβάλλουν στη διάσωση του σωματείου, ώστε να έχουν το θράσος να μιλούν; Άραγε ποιους σκοπούς εξυπηρετεί αυτή η στάση τους;

Ένα είναι το σίγουρο. Στο τέλος της ημέρας, οι πράξεις και η ιστορία θα κρίνουν τους πάντες. Όσοι πάντως συμμετέχουν στον αγώνα διάσωσης, έχουν καθαρή τη συνείδηση τους.