Α. Κυπριανού : Κανένα στοιχείο ότι το ΑΚΕΛ πήρε λεφτά

Α. Κυπριανού : Κανένα στοιχείο ότι το ΑΚΕΛ πήρε λεφτά

Η δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα καταρρίπτει το επιχείρημα πάνω στο οποίο έκτισε ολόκληρη ιστορία η εφημερίδα “Πολίτης”,


ότι δηλαδή υπάρχουν στοιχεία επιβεβαιωμένα που αποδεικνύουν ότι το ΑΚΕΛ πήρε λεφτά από την εταιρεία Focus, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού.

Μιλώντας στην Πάφο στο πλαίσιο περιοδείας του ο κ Κυπριανού ανέφερε πως η σημερινή δήλωση επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο,για αυτό το λόγο – όπως είπε- συνεχίζονται οι έρευνες στο εξωτερικό και αλλού.

Ο κ Κυπριανού εξέφρασε την λύπη του που ατεκμηρίωτα και δίχως όποιων στοιχείων που να συνδέουν το ΑΚΕΛ με αυτή την υπόθεση, επιχειρείται – όπως είπε-, να στηθεί προεκλογικά μάλιστα ένα σκηνικό το οποίο να δυσφημίσει το ΑΚΕΛ στην συνείδηση του κυπριακού λαού.

Αυτός συνέχισε , “ είναι ο στόχος κατά την άποψη μου , αυτό επιχειρούν να πράξουν κάποιοι ενώ αποδεδειγμένα ο Δημοκρατικός συναγερμός έχει πάρει λεφτά, δεν μιλούνε για τον Δημοκρατικό συναγερμό και αναφέρονται στο ΑΚΕΛ που δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο ότι έχει σύνδεση με όλη αυτή την υπόθεση”, όπως ανέφερε .

Οκ Κυπριανού εξέφρασε ακολούθως τον προβληματισμό του για το όλο ζήτημα και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τελικά το κόμμα του να κινήσει νομικές διαδικασίες ενάντια σε κάποιους οι οποίοι προσπαθούν να δυσφημίσουν το ΑΚΕΛ στον κυπριακό λαό.

Επειδή ωστόσο το θέμα παρατήρησε βρίσκεται υπό μελέτη δεν θέλησε να αναφέρει τίποτα περισσότερο.

Κατέστησε επίσης σαφές πως δεν θα επιτρέψει να συνεχίζεται η ατεκμηρίωτη δυσφήμηση του ΑΚΕΛ. Όσοι σημείωσε “ θέλουν να μας κρίνουν πολιτικά να μας κρίνουν, δεν τους επιτρέπουμε όμως να παίζουν με τέτοια ζητήματα ατεκμηρίωτα”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το κατά πόσο το ΑΚΕΛ έχει αποδεικτικά στοιχεία ότι ο ΔΗΣΥ πήρε χρήματα από την Focusο κ Κυπριανού είπε πως έχει ήδη δοθεί στην δημοσιότητα συγκεκριμένο έγγραφο, ενώ για το κόμμα του το ΑΚΕΛ μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί τίποτα στην δημοσιότητα.

Στόχος μας δεν θα πρέπει να είναι να διαπομπεύουμε κόσμο, διότι υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι συστηματικά έβγαζαν λεφτά από την Κύπρο για λόγους είτε επιχειρηματικούς είτε οποιουσδήποτε άλλους, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ όταν κλήθηκε να σχολιάσει την θέση του σχετικά με τις λίστες για τις εκροές.

Πρέπει συνέχισε, να γίνει μια πολύ προσεκτική εξέταση αυτού του καταλόγου και να δημοσιοποιηθούν μόνο εκείνες οι περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα, καθώς επίσης και υποθέσεις οι οποίες βοούν από μακριά ότι είχαν κάποια ευνοϊκή ενημέρωση, όπως είπε.

Σε ότι αφορά το πρόσθετο κατάλογο που έχει στείλει ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας για όσους είχαν κατά κάποιο τρόπο βγάλει λεφτά στο εξωτερικό την κρίσιμη περίοδο όπου δεν δικαιούνταν, ο κ Κυπριανού εκτίμησε ότι “ θα πρέπει να διερευνηθούν όχι μόνο από την σκοπιά το ποια ονόματα είναι αυτά αλλά και με ποιες διαδικασίες έχουν συμβεί αυτά τα πράγματα”, και εκεί και όπου υπάρχουν ευθύνες θα πρέπει να ληφθούν έντονα τιμωρητικά μέτρα, σημείωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά πόσο η ανακοίνωση που εξέδωσε το Δικηγορικό Γραφείο του κ Αναστασιάδη για τις εκροές τον ικανοποιεί ο κ Κυπριανού εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να διερευνηθεί το θέμα .

Σχολιάζοντας εξάλλου τις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση έχει οδηγήσει την οικονομία του τόπου στην καταστροφή ανέφερε πως “οι αποφάσεις που έχουν οδηγήσει την οικονομία του τόπου στην καταστροφή έχουν ληφθεί από τον κ Αναστασιάδη, και δεν μπορεί να λέει ότι ήταν υποχρεωμένος να πάρει αυτές τις αποφάσεις,”, όπως είπε.

Υπήρχαν πρόσθεσε εναλλακτικές επιλογές, σημειώνοντας πως “ είχαμε διαπραγματευτικά χαρτιά στα χέρια μας που δεν τα αξιοποιήσαμε”.

Πρόσθεσε επίσης πως θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε με την Τρόικα τα παραρτήματα των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και ποια μέτρα λαμβάνονταν για την Κυπριακή οικονομία., μέτρα τα οποία δεν δέχτηκε η προηγούμενη Κυβέρνηση και αυτή τα δέχτηκε, όπως ανέφερε.

Για αυτό το να λέει ο κ Αναστασιάδης ότι έτσι με ένα τρόπο αφοριστικό ότι ευθύνεται για τα πάντα η προηγούμενη Κυβέρνηση νομίζω ότι πέρα από υπερβολικό είναι και απαράδεκτο πολιτικά, κατέληξε ο κ Κυπριανού.