Α. Νεοφύτου : Συνεργασία όλων για ένα λειτουργικό και βιώσιμο Σχέδιο Υγείας

Α. Νεοφύτου : Συνεργασία όλων για ένα λειτουργικό και βιώσιμο Σχέδιο Υγείας

Επίσκεψη στο Παιδιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από τους υποψήφιους βουλευτές της Επαρχίας Πάφου και συνεργάτες του στην Πάφο μοιράζοντας δώρα και ευχές στους μικρούς ασθενείς.Ο κ.Νεοφύτου ευχήθηκε στους μικρούς που αναρρώνουν στο νοσηλευτήριο “Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά”.

averof_nosokomeio


Είναι σημαντικό είπε, ο κ. Νεοφύτου σε αυτή την πορεία σταθεροποίησης της χώρας να δοθεί γενική προτεραιότητα για ένα σωστό λειτουργικό και βιώσιμο Σχέδιο Υγείας που στο επίκεντρο να είναι μόνο ο ασθενής και όπου – όπως είπε- ο κάθε Κύπριος ασθενής να έχει το δικαίωμα της επιλογής του ιατρού της προτίμησης του. Πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο είναι εθνικός στόχος και, ενώ όλοι συμφωνούν, ωστόσο εδώ και δεκαετίες συμπλήρωσε δεν έγινε κατορθωτό να πραγματοποιηθεί.

Επεσήμανε ακόμη, πως επειδή ο ασθενής έχει το δικαίωμα της επιλογής του ιατρού και του νοσηλευτηρίου της επιλογής του , πρέπει να προετοιμαστούν τα κρατικά νοσηλευτήρια να είναι σε θέση να ανταγωνιστούν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια τόσο στην ταχύτητα εξυπηρέτησης αλλά και στην ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών και ταυτόχρονα – όπως είπε- να είναι οικονομικά βιώσιμα.

Ο κ. Νεοφύτου εκτίμησε ωστόσο πως για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται πριν την εφαρμογή του Σχεδίου Υγείας να αυτονομήσουμε διοικητικά και οικονομικά τα κρατικά νοσηλευτήρια σημειώνοντας πως αυτή αποτελεί μια απαραίτητη προϋπόθεση.

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται ότι η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη δεν υλοποίησε το Σχέδιο Υγείας στα τρία χρόνια που κυβερνά, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού είπε πως σ’ αυτά τα τρία χρόνια ” είχαμε μια εθνική προτεραιότητα στην Κύπρο που βρισκόταν προ της χρεωκοπίας να τη σώσουμε και να σταθεροποιήσουμε τον τόπο μας και την οικονομία”.

Δεν μπορεί συνέχισε , αυτό το απλό πράγμα να μην γίνεται κατανοητό και αυτό που για δεκαετίες δεν έγινε κατορθωτό να γίνεται μια αυστηρή κριτική προς την Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, γιατί στα τρία χρόνια που προτεραιότητα ήταν η οικονομική επιβίωση της Κύπρου , ότι δήθεν καθυστέρησε .

Κάλεσε παράλληλα όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου σε συνεργασία με την Κυβέρνηση να εργαστούν με νηφαλιότητα με λογική και με ψυχραιμία μετά τις βουλευτικές εκλογές, για να δοθεί το μεγαλύτερο δώρο που οφείλουμε στην κοινωνία μας για ένα σωστό λειτουργικό και βιώσιμο Σχέδιο Υγείας.