Α. Οδυσσέως : Άδικες και ατεκμηρίωτες οι κατηγορίες του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου

Α. Οδυσσέως : Άδικες και ατεκμηρίωτες οι κατηγορίες του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου

Tην δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως με αφορμή ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου , με την οποία καταγγέλλεται το Δημοτικό Συμβούλιο ότι απέτυχε να τηρήσει τη νομοθεσία σε σχέση με την ευημερία των ζώων που διατηρούνται , στο δημοτικό κυνοκομείο Πόλης Χρυσοχούς. Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως άδικες και ατεκμηρίωτες .

Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι περιήλθε στην αντίληψη του Κόμματος των Ζώων μετά από ενημέρωση της Ομάδας Πρωτοβουλίας και Παρακολούθησης του Κόμματος περιοχής Πόλης Χρυσοχούς, ότι στο καταφύγιο κράτησης υπήρχε σκύλος , ο οποίος είχε πεθάνει χωρίς να νοιαστεί κανείς για την μετακίνηση του νεκρού ζώου ή ακόμα να διερευνήσει τους λόγους θανάτου του, δημοσιεύοντας και φωτογραφίες.


Ο κ. Οδυσσέως με γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει, πως επειδή πρόκειται για ένα σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα και για να μην αφήνονται λανθασμένες εντυπώσεις , για ενημέρωση τόσο του Κόμματος των Ζώων αλλά και του κοινού γενικότερα, επεσήμανε πως στο σημείο που υπάρχει ο ισχυρισμός για ανεύρεση νεκρού ζώου δεν είναι ο χώρος κράτησης αδέσποτων σκύλων του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς.

Ο χώρος φύλαξης των αδέσποτων σκύλων βρίσκεται στην περιοχή του παλαιού στρατοπέδου του 356 και όχι εκεί που ανευρέθηκε νεκρό το ζώο, αναφέρει.

Χαρακτήρισε επίσης περίεργο το γεγονός πως η Ομάδα Πρωτοβουλίας και Παρακολούθησης δεν ενημέρωσε κανέναν από το Δήμο για την ύπαρξη του ζώου και απεναντίας έγινε καταγγελία και φωτογράφιση , χωρίς να ενημερωθεί κανένας από το Δήμο.

Ακόμα και από την ανακοίνωση, σημειώνει, φαίνεται ότι δεν γνωρίζει κανείς αν το ζώο μεταφέρθηκε ζωντανό ή νεκρό στο χώρο που ανευρέθηκε και πότε και από ποιους μεταφέρθηκε εκεί.

Να σημειωθεί ότι το κλουβί για το οποίο γίνεται αναφορά δεν ήταν για φύλαξη ζώων , αλλά για προστασία της γεώτρησης που βρισκόταν στην περιοχή Προδρομίου και ήταν – όπως είπε- πίσω από το προαύλιο του Δημαρχείου προσωρινά και ξεκλείδωτο.

Ο κ. Οδυσσέως σημείωσε επίσης πως ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς και οι υπηρεσίες του είναι ευαισθητοποιημένοι στην προστασία και ευημερία των ζώων και σε καμιά περίπτωση δεν συμπεριφέρονται όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου.

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς όπως και οι υπόλοιπες τοπικές αρχές της Κύπρου σέβονται και εφαρμόζουν τη νομοθεσία , συνεχίζει στην ανακοίνωση του και αυτοί που συνήθως δεν σέβονται και δεν εφαρμόζουν τη νομοθεσία είναι συνήθως – όπως είπε- κάποιοι ιδιοκτήτες σκύλων , οι οποίοι εγκαταλείπουν τα ζώα στο έλεος του Θεού και στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς ποτέ να πληρώνουν τα σχετικά τέλη άδειας κατοχής σκύλου.

Για βελτίωση της κατάστασης που παρατηρείται απαιτείται συνέχισε, “μεγαλύτερη ευαισθησία από όλους και πιστή τήρηση της νομοθεσίας”,συμφωνώντας παράλληλα με την θέση, ” ότι αυτοί που παρανομούν πρέπει να οδηγούνται στη δικαιοσύνη όποιοι και αν είναι αυτοί”.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΑΡ)