Βανδαλισμοί και πάλι στην Κάτω Πάφο – Στόχος οι εργασίες μαθητών για το Πάφος2017

Βανδαλισμοί και πάλι στην Κάτω Πάφο – Στόχος οι εργασίες μαθητών για το Πάφος2017

Στόχος βανδάλων γίνονται τις τελευταίες μέρες τα «Σταυρόσχημα Ειδώλια», τα πανέμορφα έργα τέχνης που έφτιαξαν μαθητές από όλα σχεδόν τα γυμνάσια και λύκεια της Κύπρου στο πλαίσιο μιας παγκύπριας δράσης της ενότητας «Σχολεία εν Δράσει» του ΠΑΦΟΣ17 και τα οποία βρίσκονται τοποθετημένα κατά μήκος του πεζόδρομου στην περιοχή του Κάστρου στην Κ. Πάφο.

Άμυαλοι που θέλουν να θεωρούνται άνθρωποι, επωφελούμενοι του σκότους από τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου μέχρι και σήμερα Δευτέρα τις αυγινές ώρες, προέβησαν σε βανδαλισμούς, τσακίζοντας κυριολεκτικά, αρκετά από τα πανέμορφα έργα των μαθητών για τα οποία χιλιάδες ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες θαυμάζουν από τον περασμένο Ιούνιο που τοποθετήθηκαν εκεί.


 

Πρόκειται για μια επιτυχημένη εικαστική δράση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης ΠΑΦΟΣ 17 και υπό Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης και το Γραφείο Επιθεώρησης Τέχνης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Μαθητές από όλη την ελεύθερη Κύπρο με την καθοδήγηση των καθηγητών τέχνης έφτιαξαν 110 Σταυρόσχημα Ειδωλία από διάφορα υλικά και από τον περασμένο Ιούνιο τοποθετήθηκαν από το «Πάφος17» κατά μήκος του πεζόδρομου από το κάστρο προς το φάρο.

Πηγή: Paideia-News