Βαρύ πένθος στην Πάφο για τον θάνατο του 15χρονου Ανδρέα

Βαρύ πένθος στην Πάφο για τον θάνατο του 15χρονου Ανδρέα

Ράγισαν και οι πέτρες στο άκουσμα της είδησης του τόσο πρόωρου θανάτου του 15χρονου Ανδρέα Κάπονα, από τη Δρούσεια της Πάφου, ο οποίος καταπλακώθηκε από το γεωργικό ελκυστήρα που οδηγούσε.
Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στις 11:45 το μεσημέρι, με τον άτυχο νεαρό να βρίσκει ακαριαίο θάνατο όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από το γεωργικό ελκυστήρα στον οποίο επέβαινε, στην περιοχή Πιττοκόπος, στην προσπάθεια του να κουβαλήσει νερό με βυτιοφόρο που μετέφερε με το τρακτέρ για να ποτίσει τα ζώα στη μάντρα του πατέρα του.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Τροχαίας Πάφου Ζήνωνα Ψαθίτη, ο 15χρονος οδηγούσε το γεωργικό ελκυστήρα από το χωριό Πιττοκόπος προς το χωριό Ίνεια, όταν σε κάποιο σημείο του δρόμου κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, σε μια αριστερή στροφή ο γεωργικός ελκυστήρας κατέπεσε σε χωράφι με αποτέλεσμα να καταπλακώσει τον 15χρονο.


Ο 15χρονος εντοπίστηκε από περαστικούς και απεγκλωβίστηκε με την παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Ερωτηθείς ο υπεύθυνος της Τροχαίας Πάφου είπε πως η οδήγηση γεωργικού ελκυστήρα από έναν ανήλικο είναι αδίκημα που επιβεβαιώνεται από τα τραγικά αποτελέσματα.

Ο 15χρονος είναι το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας Κάπονα, που ασχολείται με τη γεωργοκτηνοτροφία. Ο μικρός βοηθούσε τακτικά τον πατέρα του μεταφέροντας νερό στα ζώα.

Μετά το δυστύχημα η αστυνομία συνέλαβε τον 73χρονο θείου του Ανδρέα, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του τρακτερ. Ο 73χρονος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις γιατί ο 15χρονος οδηγούσε το τρακτέρ.