Βασιλείου…Όχι στο κλείσιμο σχολείων

Βασιλείου…Όχι στο κλείσιμο σχολείων

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου


χαιρετίζει την κατάργηση των δύο διαφορετικών επιλογών, με παράλληλη καθιέρωση ενιαίας κάρτας διακίνησης των μαθητών προς € 10 ευρώ, και δηλώνει πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση, καλώντας παράλληλα τους μαθητές να αγοράσουν εισιτήρια. σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Από την επιβολή κομίστρων, όπως αναφέρει, απαλλάσσονται οι μαθητές της προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης, οι λήπτες δημοσίου βοηθήματος αλλά και οι οικογένειες που έχουν άνω των 2 παιδιών στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου Βάσο Βασιλείου , το κλείσιμο σχολείων αλλά το και χάσιμο εκπαιδευτικού χρόνου σε καμία περίπτωση δεν αφήνει σύμφωνη την Ομοσπονδία και προτρέπειτους μαθητές να επικεντρωθούν στους στόχους τους και στα μαθήματα τους .

Ο κ Βασιλείου καταλήγοντας μέσω της ανακοίνωσης του, αναφέρει πως το θέμα μπορεί να επανεξεταστεί ξανά μετά το τέλος τις σχολικής χρονιάς και με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για όλους ,αλλά και εξαιρώντας τους μαθητές που προέρχονται από την ύπαιθρο, αλλά και αυτούς που φοιτούν στις Τεχνικές Σχολές.