“Βασιλιάς του χρυσού”  ο βασιλιάς καρνάβαλος  στην Πάφο

“Βασιλιάς του χρυσού” ο βασιλιάς καρνάβαλος στην Πάφο

Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι πολιτιστικές υπηρεσίες του Δήμου Πάφου σε συνεργασία με οργανωμένα σύνολα της πόλης για την ετοιμασία όλων των εκδηλώσεων του Παφίτικου Καρναβαλιού και κατά την φετινή χρονιά.

Ο πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής του Δήμου Πάφου Άριστος Αριστοτέλους ανέφερε στο ΚΥΠΕ  πως το Παφίτη Βασιλιά Καρνάβαλο θα υποδυθεί φέτος ο “Βασιλιάς του χρυσού”.


Ο κ. Αριστοτέλους ανέφερε πως  οι υπηρεσίες του Δήμου Πάφου είναι προσηλωμένες  στην διοργάνωση των φετινών εκδηλώσεων του Καρναβαλιού με στόχο να προσελκύσουν στην Πάφο επισκέπτες και από άλλες  πόλεις της Κύπρου για να συμμετάσχουν και να απολαύσουν το Καρναβάλι.

Oι φετινές εκδηλώσεις συνέχισε ,  θα διατηρήσουν το ψηλό επίπεδο των τελευταίων χρόνων λόγω και της αυξημένης διάθεσης των πολιτών να συμμετάσχουν στο Παφίτικο Καρναβάλι.  Σύμφωνα με τον κ Αριστοτέλους στη φετινή παρέλαση αναμένεται η συμμετοχή 52 αρμάτων και πολλών καρναβαλιστών.

Ο “Βασιλιάς του χρυσού” θα κάνει την εμφάνιση του στην Πάφο την τσικνοπέμπτη στις 20 Φεβρουαρίου ενώ θα επακολουθήσουν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις όπως  χοροί, πάρτι μεταμφιεσμένων και η καθιερωμένη μεγάλη παρέλαση αρμάτων και ομάδων στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή την 1η  Μαρτίου.

Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει τον παιδικό  καρναβαλίστικο  χορό που  διοργανώνει ο Δήμος Πάφου στο ξενοδοχείο Αλόη  αλλά και το μεγάλο αποκριάτικος χορό του Δήμου Πάφου στο ξενοδοχείο Ιλλίσιουμ όπου όλοι  παρευρισκόμενοι θα είναι  μεταμφιεσμένοι.

Εκδηλώσεις προγραμματίζονται και για την Καθαρά Δευτέρα στην παραλία του Φάρου στις οποίες θα περιλαμβάνονται διαγωνισμός χαρταετού καθώς και παραδοσιακά παιχνίδια .

ΚΥΠΕ/ΚΠ/