Βελτιωτικά έργα του Δήμου Πέγειας στην παραλία Κόλπου των Κοραλλίων κατά το έτος 2013

Σε βελτιωτικά έργα προχώρησε ο Δήμος Πέγειας στην παραλία του Κόλπου των Κοραλλίων


κατά το έτος 2013 σε σχέση με την παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους, σύμφωνα με τον δήμαρχο Πέγειας Νεόφυτο Ακουρσιώτη.

Ο κ Ακουρσιώτης ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως ο δήμος σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία έχει προχωρήσει στην κατασκευή σε συγκεκριμένο σημείο, στο δυτικό μέρος της παραλίας, πέτρινου πρανούς με σκοπό την βελτίωση της προσβασιμότητας και την λήψη μέτρων ασφαλείας προς τους λουόμενους. Πλέον των άλλων ενεργειών για βελτίωση της κατάστασης καθαριότητας της παραλίας , συνέχισε ο κ. Ακουρσιώτης , η Δημοτική υπηρεσία έχει αναλάβει επιτυχώς την διαχείριση προσφοράς υπηρεσιών με ανάλογη σημαντική αύξηση του σχετικού κονδυλίου εσόδων.

Ο δήμαρχος Πέγειας σημείωσε επίσης πως κατά το έτος 2013 , η τοπική αρχή προχώρησε στην εκτέλεση εργασιών για βελτίωση του οδοστρώματος του οδικού δικτύου, και μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια σε συνεργασία με το αρμόδιο Τμήμα Δημοσίων Έργων, έχει αναλάβει την επίστρωση με ασφάλτινο οδόστρωμα μέρους της κεντρικής λεωφόρου Αγίου Γεωργίου.

Επίσης είπε, με δικά του συνεργεία, συνέβαλε στην επιδιόρθωση μέρους, σημείων του δημοσίου οδικού δικτύου. Παράλληλα διοργανώθηκαν εκστρατείες σε συνεργασία με οργανωμένα σύνολα του Δήμου για βελτίωση της καθαριότητας.

Ο κ Ακουρσιώτης αναφέρθηκε και στην σύνδεση του δικτύου υδατοπρομήθειας με το κυβερνητικό υδατικό έργο Κανναβιούς εντός του έτους 2013 στο Δήμο Πέγειας

Η εργασία είπε εκτελέστηκε από το αρμόδιο τεχνικό τμήμα του Δήμου κατόπιν σχεδιασμού και υποδείξεων του Τμήματος Αναπτύξεων Υδάτων.

Σύμφωνα με τον κ Ακουρσιώτη τοποθετήθηκε συγκεκριμένα αγωγός από την γειτονική κοινότητα Κάθηκα μήκους 2 χλμ. προς το σημείο σύνδεσης του αγωγού υδατοπρομήθειας στο πιο ψηλό εδαφικό υψόμετρο του Δήμου. Παράλληλα,- όπως είπε-, έχει ανεγερθεί μια υδατοδεξαμενή ( περίπου στο σημείο σύνδεσης στην περιοχή Μεσάνη) όπως και μια σε πιο χαμηλό σημείο του κρατικού δάσους ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και σωστή λειτουργία του δικτύου.

Ο δήμαρχος Πέγειας σημείωσε πως η εκτέλεση του πιο πάνω έργου θεωρείται για τον Δήμο μεγάλης σημασίας καθώς η σύνδεση του δικτύου και η παροχή υδατοπρομήθειας από το κυβερνητικό έργο Κανναβιούς σε συνάρτηση με την παροχή από το διυλιστήριο Ασπρόκρεμμου επιλύουν σοβαρό πρόβλημα υδάτινης ανεπάρκειας και αναγκαστικής χρήσης ιδιωτικών γεωτρήσεων και διασφαλίζουν την πορεία ανάπτυξης του Δήμου εσαεί.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/