Βρέθηκε συμβατός δότης για το μικρό Γιώργο

Βρέθηκε συμβατός δότης για το μικρό Γιώργο

Αίσια κατάληξη είχαν οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν εδώ και ένα μήνα περίπου για το 5χρονο αγοράκι το Γιώργο Φιλιππίδη από την Κοίλη της Πάφου το οποίο χρειάζεται να υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση μυελού των οστών . Τα ευχάριστα νέα έφθασαν στην οικογένεια Φιλιππίδη χθες σύμφωνα με τον θείο του Γιώργου , Μάριο Φιλιππίδη.

Ο κ Φιλιππίδης ανέφερε ότι  τις τελευταίες ώρες έχουν  εντοπιστεί  συμβατοί δότες σε πέντε χώρες του εξωτερικού εκ των οποίων οι δύο είναι το Ισραήλ και η Αμερική.


Ο κ Φιλιππίδης ανέφερε πως στην μια περίπτωση , που ο δότης κατάγεται από χώρα της περιοχής προγραμματίζεται η μετάβαση του στην Κύπρο προκειμένου να γίνουν και άλλες ειδικευμένες εξετάσεις για πιστοποιηθεί η συμβατότητα με το μικρό Γιώργο.

Ο θείος του μικρού Γιώργου ανέφερε πως η διαδικασία της επιλογής αφορά τους ιατρούς. Η οικογένεια πρόσθεσε,  αναμένει ενημέρωση από τους ιατρούς  προκειμένου το 5χρονο αγοράκι να μεταβεί σε κέντρο της Γερμανίας για την μεταμόσχευση σε δύο εβδομάδες.

Η εξεύρεση συμβατού δότη χαροποίησε την οικογένεια Φιλιππίδη. Ο κ Φιλιππίδης ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη που επέδειξε σε όλη την οικογένεια. Εύχομαι , είπε χαρακτηριστικά, η προσπάθεια που έγινε στην Κύπρο να βοηθήσει και άλλα άτομα που έχουν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.

Ο μικρός Γιώργος νοσηλεύεται στην Παιδοογκολογική κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου  όπου θα παραμείνει μέχρι την μετάβαση του στη Γερμανία. Η οικογένεια Φιλιππίδη έχει ακόμη δύο αγόρια ηλικίας 18 και 21 ετών.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/