Γέμισε κουνούπια η Αγία Βαρβάρα

Γέμισε κουνούπια η Αγία Βαρβάρα

Δεν τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας στην Πάφο, όπως καταγγέλλουν, κυρίως από τις απογευματινές ώρες και μετά η κατάσταση είναι αφόρητη από τα σμήνη κουνουπιών. Ακόμα και ο χθεσινός ψεκασμός δεν έφερε αποτέλεσμα με τα κουνούπια να εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας.

Κραυγή αγωνίας απηύθυνε ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας στην Πάφο Δημήτρης Αριστοκλέους, η κατάσταση είπε είναι απελπιστική.


Το πρόβλημα σύμφωνα με τον προϊστάμενο των υγειονομικών Υπηρεσιών Χρίστο Χρίστου έχει προκληθεί από την διοχέτευση επεξεργασμένου νερού οικιακών λυμάτων από τον ΣΑΠΑ σε 22 χωμάτινες δεξαμενές οι οποίες βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού της έζουσας και απέχουν ένα με δύο χιλιόμετρα από την Κοινότητα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες σε επιτόπια επίσκεψη τους διαπίστωσαν μεγάλο αριθμό κουνουπιών σε όλα τα στάδια αυγά, νύμφες προνύμφες και τέλεια έντομα.

Εντοπίστηκαν επίσης σμήνη χειρονόμων ένα ιδιαίτερα ενοχλητικό είδος κουνουπιού.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν συλλέξει δείγματα και παρακολουθούν το θέμα από κοντά και αν χρειαστεί θα λάβουν επιπλέον μέτρα.

Πηγή: Ant1wo