Γερμανική κυριαρχία στον Διεθνή Μαραθώνιο Κύπρου 2013

Γερμανική κυριαρχία στον Διεθνή Μαραθώνιο Κύπρου 2013

Με τη συμμετοχή πέραν των 500 δρομέων από 20 Ευρωπαϊκές χώρες


διοργανώθηκε στην ιστορική πόλη της Πάφου ο 15ος διεθνής ΜαραθώνιοςCyprusMarathon. Η αθλητική εκδήλωση που οργανώθηκε την Κυριακή 10 Μαρτίου σημείωσε τεράστια επιτυχία με τους ξένους και ντόπιους δρομείς να μένουν πλήρως ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Δίκαια ο Cyprus Marathon θεωρείται ο πιο ιστορικός και πιο άρτια οργανωμένος αγώνας δρόμου στο νησί μας.

 

Ο Μαραθώνιος είχε σαν χώρο αφετηρίας την Πέτρα του Ρωμιού και χώρο τερματισμού την πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου. Οι άλλες δύο αποστάσεις (Ημιμαραθώνιος & 10 χλμ) είχαν σαν χώρο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου με τη διαδρομή να κατευθύνεται προς την Γεροσκήπου. Στις 7:30 π.μ. το πρωινό δόθηκε η εκκίνηση του Μαραθωνίου ενώ στις 8:30 π.μ. δόθηκε η εκκίνηση του Ημιμαραθώνιου και του αγώνα δρόμου 10 χλμ από τον πρόεδρο της επιτροπής αθλητισμού και νεολαίας τουΔήμου Πάφου  Κύριο Χρύσανθο Σαββίδη. Οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια των αγώνων ήταν φέτος σύμμαχος των Μαραθωνοδρόμων. 

 

Νικητής του CyprusMarathon ήταν ο Γερμανός Μαραθωνοδρόμος RaphaelIgrisianu (DonMarathonRunning) με χρόνο 2:44:50 ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Άγγλος δρομέας TimArtusμε χρόνο 2:50:25. Στις γυναίκες η Αγγλίδα  Μαραθωνοδρόμος VictoriaWhiteμε χρόνο 3:20:53 κατέλαβε την πρώτη θέση ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ουκρανή TetyanaLoskutovaμε χρόνο 3:54:22.

 

Νικητής του Ημιμαραθώνιου ήταν ο Κύπριος δρομέας Χαράλαμπος Γεωργίου (DroMeARacing)με χρόνο 1:21:30 ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο επίσης Κύπριος δρομέας Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (Απόλλων Λυμπιών) με χρόνο 1:21:32. Στις γυναίκες η Αγ γλίδα δρομέας RasaKavaliauskaite(RunningCrazy) κέρδισε τον αγώνα με χρόνο 1:33:17 ενώ δεύτερη νικήτρια του Ημιμαραθώνιου ήταν η Ολλανδή αθλήτρια JacquelineBastiaanμε χρόνο 1:42:34. Την απόσταση των 10 χιλιομέτρων κέρδισε ο Άγγλος δρομέας DavidBranfootμε χρόνο 34:41 ενώ η Κύπρια αθλήτρια Κάρμεν Μαχαιριώτου κέρδισε στις γυναίκες με χρόνο 44:43.

 

Κατά τη διάρκεια των αγώνων και αμέ σως μετά τον τερματισμό προσφέρθηκε στους δρομείς φυσικό μεταλλικό νερό, γνήσιοι χυμοί πορτοκάλι, άφθονη μπύρα, ηλεκτρολύτες, σφουγγάρια και εποχιακά φρούτα. Η εταιρεία deVere Group (Cyprus) φρόντισε για τα έπαθλα που δόθηκαν στους τρεις πρώτους νικητές των 50 και πλέον κατηγοριών ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες δρομείς δόθηκαν πολύχρωμες φανελίτσες με την ευγενή χορηγία της Castrol. Ξεχωριστή νότα στον αγώνα ήταν το πολύ πλούσιο πρόγραμμα διασκέδασης από το   Χορευτικό Συγκρότημα ‘Ιεροί Κήποι’ που παρουσίασε πρόγραμμα με Κυπριακούς χορούς, τη Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Πάφου καθώς επίσης και το Αγγλικό Συγκρότημα Cyprus Morris Dancers. Το πλήθος των δρομέων και θεατών που συγκεντρώθηκαν στο χώρο της πλατείας του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου απόλαυσαν το μουσικοχορευτικό θέαμα. 

 

Τον αγώνα χορήγησαν ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού,  η PrimeTel PLC, η deVere Group (Cyprus), η εταιρεία λιπαντικών Castrol, το ξενοδοχείο Aloe Hotel, ο Δήμος Πάφου καθώς επίσης η ΦΩΤΟΚΙΝΗΣΗ. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την επόμενη διοράνωση η οποία προγραμματίζεται για την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014.