Γεφυρώνοντας Γεύσεις – Ανταλλάσσοντας Συνταγές

Γεφυρώνοντας Γεύσεις – Ανταλλάσσοντας Συνταγές

Οι γεύσεις και οι συνταγές «ένωσαν» μαθητές από 15 διαφορετικές χώρες.

Εξαιρετική επιτυχία, σημείωσε η εκδήλωση «Γεφυρώνοντας γεύσεις και ανταλλάσσοντας συνταγές», που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πάφος2017, σε συνεργασία με τον κλάδο Επισιτιστικών Τεχνών της Τεχνικής Σχολής Πάφου. 40 μαθητές από 15 διαφορετικές χώρες, οι οποίοι φοιτούν στην Τεχνική Σχολή τη Πάφου και ζουν στην Κύπρο με τους γονείς τους, μαζί με παιδιά από έξι κατεχόμενους Δήμους και Κοινότητες ένωσαν τις δυνάμεις τους, μαγειρεύοντας μαζί, έχοντας την ευκαιρία, να ανταλλάξουν εμπειρίες και συνταγές. Το αποτέλεσμα ήταν ομολογουμένως εκπληκτικό και οι πάντες έφυγαν, από την Τεχνική Σχολή το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, με τις καλύτερες των εντυπώσεων.


Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Διευθυντής της Τεχνικής Σχολής κ.Θεόδωρος Ηλία, συνεχάρη θερμά τους σπουδαστές αλλά και τους καθηγητές τους, για το σπουδαίο έργο που παρουσίασαν. «Η συνάντηση αυτή αγγίζει ορισμένα από τα σύγχρονα ζητήματα ιδιαίτερα αυτό της μετανάστευσης και της προσφυγοποίησης» κατέληξε ο κύριος Ηλία.

gefseis_pafos2017_1
gefseis_pafos2017_1

Η Διευθύντρια του Καλλιτεχνικού Προγράμματος του Οργανισμού Πάφος2017 Γεωργία Ντέτσερ, αφού συνεχάρη με τη σειρά της, τους σπουδαστές και καθηγητές, ανέφερε ότι ο Οργανισμός Πάφος 2017, εντάσσει την συγκεκριμένη δράση κάτω από την γενικότερη υποενότητα του προγράμματος του «Γεύσεις του Κόσμου» , «που σκοπό έχει να ενώσει κουλτούρες, αυτή τη φορά μέσα από την τέχνη της μαγειρικής» όπως ενδεικτικά ανάφερε.

Μέσα από τις εκατοντάδες δράσεις του 2017, κορυφαίοι σεφ συνεργάζονται με γευσιγνώστες αλλά και φοιτητές της Ξενοδοχειακής Σχολής Κύπρου σε μια σειρά από δράσεις που αναδεικνύουν τη γαστρονομία ως τέχνη και δημιουργική εμπειρία και προωθούν τη συνομιλία ανάμεσα σε γεύσεις και κουζίνες, κυρίως από τη Μεσόγειο (η Ελλάδα, η Τουρκία, η Εγγύς Ανατολή) αλλά και την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Η πρώτη αυτή δράση εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2017 παρουσιάζοντας μια φωτογραφική έκθεση η οποία θα αποτυπωθεί σε μια μνημειώδη έκδοση με συνταγές μαγειρικής από όλο τον κόσμο στο Χάνι του Ιμπραήμ σε επιμέλεια του Στέφανου Ελευθερίου. Το συγκεκριμένο εγχείρημα θα ταξιδέψει και στο Aarhus της Δανίας και θα συμμετάσχει στο Μεγάλο Τραπέζι της “αδελφής” Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Φωτογραφίες: φώτο ΛΑΡΚΟ, Πάφος.